Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη διαδικασία! Με διαδικασίες fast track, διαμορφώνουν πλασματικά πλεονάσματα, κλείνουν τμήματα, περικόπτουν προσλήψεις αναπληρωτών!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2017 - 09:53 | Author: Newsroom

Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη διαδικασία!

Με διαδικασίες fasttrack, διαμορφώνουν πλασματικά πλεονάσματα, κλείνουν τμήματα, περικόπτουν προσλήψεις αναπληρωτών!

Το Υπουργείο Παιδείας απαιτεί από τους Διευθυντές Σχολείων, με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε στα (κλειστά) σχολεία, να προσδιορίσουν τα οργανικά κενά και πλεονάσματα της επόμενης σχολικής χρονιάς μέσα σε ελάχιστες μέρες (10 – 12 Απρίλη).

Αντίστοιχα απαιτεί από τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να νομιμοποιήσουν αυτή τη fasttrack διαδικασία, συνεδριάζοντας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα ως τις 12 Απρίλη και γνωμοδοτώντας σχετικά. Μέχρι τις 12/4 ζητάει από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να ελέγξουν τα καταχωρημένα στοιχεία και να βγάλουν τα κενά, τα πλεονάσματα και τις "υπεραριθμίες", ενώ ως 13/4 οι Περιφερειακοί Δ/ντές να καταθέσουν την πρότασή τους για ελλείμματα και πλεονάσματα! Τέτοια πρεμούρα και το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία τη στιγμή που αυτό γινόταν 2 μήνες αργότερα! Παράλληλα "θυμίζει" το νομοθετικό πλαίσιο και καλεί σε πειθαρχημένη εφαρμογή του!

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δε νοιάζονται για τον προγραμματισμό των μεταθέσεων, όπως ισχυρίζεται., γιατί τέτοιες ούτε πέρυσι έκανε, παρά ελάχιστες, ούτε φέτος θα κάνει!

Εκείνο που προωθούν είναι η ασφυκτικότερη πίεση για περιστολή των αναγκών άρα και των δαπανών! Εξαφανίζουν τα κενά και βγάζουν πλεονάσματα, που θα τροφοδοτήσουν την «κινητικότητα». Η κυβέρνηση, προετοιμάζει νέο κλείσιμο τμημάτων και νέο κόφτη στις προσλήψεις αναπληρωτών!

Είναι φανερό πως οι εξελίξεις αυτές χτυπούν μορφωτικά δικαιώματα μαθητών κι εργασιακές σχέσεις εκπ/κών.

üΑπαιτούμε το Υπουργείο να αποσύρει την εγκύκλιο και να εκδώσει νέα για μετά τις γιορτές, στην οποία να αποτυπώνονται τα κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων (πχ 20 το πολύ μαθητές ανά τμήμα). Να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθούν μεταθέσεις – διορισμοί με βάση τις ανάγκες αυτές.

üΚαλούμε τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην συμπληρώσουν κανέναν πίνακα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

üΚαλούμε τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.

üΚαλούμε τον κλάδο σε επαγρύπνηση.

üΜέσα στις γιορτές να ενημερώσουμε γονείς – μαθητές.

üΚαλούμε, τέλος, σε παράσταση διαμαρτυρίας με το παραπάνω πλαίσιο στις διευθύνσεις κατά περιοχή και στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 11 πμ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης Άγγελος Πούλος

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral