“Να ξεκινήσουν διαδικασίες ΝΕΟΥ ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών” !!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/08/2014 - 15:40 | Author: Newsroom

Συμεών Κεδίκογλου: Πρόφαση η μη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Η εξάντληση των πινάκων διοριστέων αποτελεί επιτακτικό λόγο για διαγωνισμό, τονίζει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας

“Παρά τη νομοθετική πρόβλεψη για τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, αρχικά ανά διετία και πλέον ανά τριετία, δεν έχει πραγματοποιηθεί σχετικός διαγωνισμός με επίκληση οικονομικών λόγων.

Λέμε ότι φταίει η κρίση, φταίει το ένα ή φταίει το άλλο και δεν κάνουμε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Για μένα αυτό είναι μια πρόφαση. Ο διαγωνισμός δεν είναι τόσο ότι στοιχίζει. Ενδεχομένως, το ίδιο το πολιτικό προσωπικό, εμείς οι ίδιοι, δεν θέλουμε να επανέλθουμε σε μια κατάσταση αξιοκρατίας γιατί μας βολεύει να πάμε σε ένα παλαιότερο καθεστώς”.

Τα παραπάνω ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ενώ τόνισε ότι “δεν πρέπει, λοιπόν, υπό το πρόσχημα αυτό να υποχωρούμε σε ζητήματα αξιοκρατίας και να προκρίνουμε ως λύση πρακτικές του παρελθόντος, όταν η επιλογή εκπαιδευτικών γινόταν με αδιαφανείς διαδικασίες ή βάσει κριτηρίων που δεν εξυπηρετούσαν την ποιότητα της εκπαίδευσης. Θέλω να σας θυμίσω ότι εκείνοι οι πινάκες ήταν από μόρια από αμφίβολα σεμινάρια, από αμφίβολα μεταπτυχιακά, υπήρχε μια δεξαμενή και ο εκάστοτε υπουργός έκανε αυτούς που νόμιζε. Έτσι ήταν τότε”.

Ο κ. Κεδίκογλου τάχθηκε κατά του ανοίγματος των πινάκων και υπέρ της διενέργειας νέου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, δηλώνοντας ότι “αν όντως έχουν εξαντληθεί οι πίνακες του ΑΣΕΠ και δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες στην εκπαίδευση, τότε αυτό αποτελεί επιτακτικό λόγο για την άμεση διενέργεια διαγωνισμού και όχι για το άνοιγμα πινάκων αναπληρωτών, όπως φάνηκε ότι υπάρχει πρόθεση από κάποιους”.

“Επειδή είμαι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο τομέας του ΠΑΣΟΚ είχε έρθει τότε στο γραφείο μου και μού είχε κάνει επίκληση να μην πάμε ξανά σε τέτοιες ιστορίες που είχαμε ζήσει στο παρελθόν. Αν τώρα συμφωνεί, τότε σημαίνει ότι επειδή τότε στην ηγεσία του υπουργείου ήταν ο νεοδημοκράτης κ. Αρβανιτόπουλος διαφωνούσαμε, ενώ τώρα που είναι ο “δικός μας” κ. Λοβέρδος συμφωνούμε. Αυτό θα είναι επιβεβαιωτικό των όσων σας είπα προηγουμένως”, τόνισε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας.

Με τις παρατηρήσεις του κ. Κεδίκογλου, και συγκεκριμένα για το θέμα του διορισμού εκτός καταλόγου ΑΣΕΠ, συμφώνησε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral