Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2016 - 21:50 | Author: Newsroom

Οι οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταδικάζουν την παρέμβαση του εισαγγελέα στην κατάληψη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καλεί σε «Εθνικό διάλογο» για την παιδεία, ο εισαγγελέας καλεί τους μαθητές που αγωνίζονται να «απολογηθούν», στέλνοντας την αστυνομία στο σχολείο.

Παρόμοιο «διάλογο» έκαναν τα ΜΑΤ με εργαζόμενους και συνταξιούχους στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 8/1 ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Καλούμε το λαό να προβληματιστεί για το περιεχόμενο και το στόχο αυτού του «διαλόγου».

Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος. Η άθλια κατάσταση των κτιριακών υποδομών δυσκολεύει την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα μαθητών και καθηγητών. Το πρόβλημα της θέρμανσης λύθηκε λίγες μέρες πριν έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών. Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό μόλις καλύφθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ δεν έχουν δοθεί ακόμα όλα τα βιβλία. Οι συνθήκες υγιεινής είναι εξίσου επικίνδυνες, ενώ δεν παρέχεται ούτε πόσιμο νερό. Ταυτόχρονα οι μαθητές καταδικάζουν το γεγονός ότι η μόρφωσή τους εξαρτάται από τη δυνατότητα των γονιών τους να πληρώνουν φροντιστήρια.
Είναι φανερό ότι η αιτία για όλα τα προβλήματα των σχολείων είναι οι πολιτικές που διαχρονικά στρέφονται ενάντια στον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ενάντια στην αποκλειστική ευθύνη του Κράτους να μορφώνει τους νέους.
Το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας δεν είναι το μοναδικό σχολείο στην περιοχή με τέτοια προβλήματα. Οι ευθύνες για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση των σχολείων βαραίνει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης αφορούν όλους τους εργαζόμενους όπως και τα προβλήματα των εργαζόμενων αφορούν τη νεολαία. Τόσο τα αντιεκπαιδευτικά όσο και τα αντιασφαλιστικά μέτρα, πρέπει να βρουν απέναντί τους ενωμένους εργαζόμενους και νεολαία. Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και η ανατροπή της προϋποθέτει μαζικό οργανωμένο αγώνα και συμμαχία εργαζόμενων γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Καλούμε καθηγητές και γονείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα. Να μην αφεθούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί να τρομοκρατήσουν τη νεολαία. Με ευθύνη του Δήμου Χαλκιδέων και της διεύθυνσης της 2ο βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, να γίνει άμεσα μηχανική μελέτη για να κριθεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων. Να μην ανεχτούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, να γίνεται μάθημα κάτω από ετοιμόρροπα ταβάνια.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιτίθεται ολομέτωπα στους εργαζόμενους και τη νεολαία ο λαός να σηκώσει το ανάστημα του και να οργανώσει την πάλη του ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μόνο στόχο έχουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Μαθητές και εργαζόμενοι να βρεθούν μαζί στους δρόμους το επόμενο διάστημα. Να δώσουμε δυναμική απάντηση με νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral