Να απαιτήσει η ΔΟΕ μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/07/2014 - 11:38 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Διαβάσαμεστο Έθνος τις προθέσεις της κυβέρνησης για τους μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο κατά το 2014, χωρίς πουθενά να αναφέρει κάτι για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το δημοσίευμα που βασίζεται σε πληροφορίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κάνει λόγο για «την τοποθέτηση 22.000-24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας από το φθινόπωρο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις και τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού».

Και αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τόσο σοβαρό θέμα, είναι καιρός να ενδιαφερθούμε εμείς για τα του οίκου μας. Έγραψα νωρίς το απόγευμα ένα κείμενο για τα τεράστια κενά που υπάρχουν πλέον στην Κρήτη και τα οποία ΑΠΑΙΤΟΥΝ μόνιμο προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και σε όλη την Ελλάδα.

Είναι καιρός η ΔΟΕ να καταγράψει τα οργανικά κενά των εκπαιδευτικών, να αναδείξει το θέμα και να απαιτήσει μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Μπορεί από τους αιρετούς του κλάδου να συγκεντρώσει και να δημοσιοποιήσει τα οργανικά μας κενά.

Είμαστε ο μόνος κλάδος με χιλιάδες αποχωρήσεις προσωπικού και ελάχιστους ως μηδενικούς μόνιμους διορισμούς.

Νομίζω ότι είναι η πλέον κατάλληλη ώρα να αναδείξουμε το πρόβλημα, καθώς έρχονται φθινοπωρινές βουλευτικές εκλογές (για το λόγο αυτό έγιναν και τόσες μεταθέσεις και καλά έγιναν γιατί τα κενά υπάρχουν) και είναι μοναδική ευκαιρία να κερδίσουμε κάτι σαν κλάδος.

Σήμερα μάθαμε ότι τη Δευτέρα το Δ. Σ. της ΔΟΕ θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ας το θέσει το θέμα… Είναι μοναδική ευκαιρία!

Περιμένουμε λοιπόν πρωτοβουλίες της ΔΟΕ.

e-mesara.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral