• Ν. Φίλης: Πρόταση για λύση στα ζητήματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2016 - 12:43 | Author: Newsroom

  Να βρεθεί λύση στο σύνολο των προβλημάτων της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης σε βάθος τριμήνου πρότεινε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Πολιτείας και Εκκλησίας.

  Η πρόταση έγινε αποδεκτή από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. κ. Κλήμης και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. κ. Δαμασκηνός.

  «Και η Εκκλησία, οι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία και η Αυτοδιοίκηση είναι μέρος μιας πανεθνικής προσπάθειας σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, που έχει βεβαίως και ευρωπαϊκές διαστάσεις», δήλωσε ο Ν. Φίλης στο πλαίσιο της συνεδρίασης, όπου τέθηκαν μεταξύ άλλων το καθεστώς λειτουργίας των κοιμητηριακών ναών και το θέμα της παρακράτησης ποσοστού 50% επί των ακαθάριστων εσόδων των 17 παρεκκλησίων του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδας.

  avgi.gr Κωστοπούλου Μίνα

 • greekteachers.gr