Ν. Φίλης:Ο Σύλλογος Δασκάλων θα αποφασιζει αν ανοίξει το σχολείο στις 7 το πρωί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2016 - 11:11 | Author: Newsroom

«Όπου υπάρχει θέμα θα αντιμετωπιστεί. Ο σύλλογος των δασκάλων θα έχει την ευθύνη και θα αντιμετωπίζει το θέμα όπου προκύπτει. Δεν θα υπάρχει γενικός κανόνας, αυτό θα το βλέπει ο σύλλογος και θα καταρτίζει ένα πρόγραμμα».

Ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega

«Δεν κόβουμε κανένα ολοήμερο. Το ολοήμερο θα είναι τρεις ώρες σε όλη την Ελλάδα. Δεν κλείνουμε τα ολοήμερα, τα αναβαθμίζουμε» είπε ο κ. Φίλης τοποθετούμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την απόφασή του να κλείνουν τα σχολεία στις 13:15.
«Κάθε μέρα το σχολείο θα λειτουργεί έξι ώρες» τόνισε ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζοντας ότι σήμερα «ένα απ’ τα τρία σχολεία λειτουργούν με πλούσιο πρόγραμμα και δύο στα τρία δεν έχουν πλούσιο πρόγραμμα».
«Τέσσερις η ώρα όπως και σήμερα τελειώνει το ολοήμερο σχολείο» εξήγησε ο Νίκος Φίλης και αναφέρθηκε στις κατηγορίες παιδιών που θα μπορούν να μετέχουν στο ολοήμερο.
«Όποιο παιδί έχει δύο γονείς εργαζόμενους δικαιούται να πάει στο ολοήμερο σχολείο. Όποιο παιδί έχει δύο γονείς ανέργους -που ανεργία σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις μαύρη εργασία- με μια απλή δήλωση θα μπορεί να στέλνει το παιδί του στο σχολείο. θα δεχόμαστε μια δήλωση ότι κάνω δουλειές του ποδαριού» είπε ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν οι δύο γονείς είναι άνεργοι, εφόσον υπάρχει υποκρυπτόμενη εργασία, τα παιδιά τους θα μπορούν να μπαίνουν στο ολοήμερο σχολείο.
Ο κ. Φίλης τόνισε ότι στο ολοήμερο θα μπαίνουν κι άλλες κατηγορίες όπως για παράδειγμα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ή παιδιά φυλακισμένων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral