Ν. Φίλης: Η πολιτεία αποφασίζει πού θα πάνε σχολείο τα παιδιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2016 - 11:58 | Author: Newsroom

Τα «απαράδεκτα και ακατανόητα» φαινόμενα ξενοφοβίας που παρουσιάστηκαν στο Δήμο Ωραιόκαστρου καταδίκασε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι τα φαινόμενα αυτά είναι εξαιρετικά μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία που έχει επιδείξει συμπαράσταση, συμπάθεια και συμπόνια προς τους πρόσφυγες.

Ξεκαθάρισε ότι «στη χώρα μας δεν ζούμε σε γκέτο», «δεν περιχαρακώνουμε τα σχολειά και τις πόλεις, έχουμε ελευθερία διακίνησης πολιτών και ένα κράτος που καθορίζει τους όρους με βάση τις συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας, για τους όρους εγκατάστασης και περίθαλψης των προσφύγων» ενώ τόνισε ότι «δεν έχει δικαίωμα ένα σχολείο να πει δεν θέλω να έρθουν εδώ ξένοι» πρόκειται για απόφαση της πολιτείας.

«Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών, ή των σχολικών συμβουλίων αν τα παιδιά θα πάνε σχολείο το απόγευμα» εξήγησε ο υπουργός Παιδείας και κάλεσε το δήμαρχο Ωραιοκάστρου, να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά ενώ διαβεβαίωσε ότι το κράτος έχει λάβει όλα τα μέτρα εμβολιασμού και πρόληψης για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών.

Πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία τα παιδιά, ώστε να αποφευχθεί η γκετοποίηση των παιδιών κάτι που ελλοχεύει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους. Κάλεσε τέλος τη Ν.Δ. να διατυπώσει την επίσημη θέση της για το σοβαρό αυτό θέμα.

avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral