Ν. Φίλης: Δέσμευση οι πρώτοι διορισμοί να γίνουν στην ειδική αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/04/2016 - 19:20 | Author: Newsroom

Οι πρώτοι διορισμοί που θα γίνουν στην εκπαίδευση αφορούν τον χώρο της Ειδικής Αγωγής”, τόνισε κατά την επίσκεψή του στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά ο υπουργός Παδείας Ν.

Φίλης. “Δεν είναι υπόσχεση, αλλά δέσμευση”, ξεκαθάρισε. Εξάλλου, στο σχέδιο που έχει κατατεθεί στους θεσμούς για τους 20.000 μόνιμους διορισμούς, ο τομέας της ειδικής αγωγής αποτελεί προτεραιότητα.

Ο Ν. Φίλης βρέθηκε στον Πειραιά για να παρακολουθήσει το δεύτερο Φεστιβάλ Πολιτισμού Ειδικής Αγωγής, που οργανώνει το σχολείο, με γενικό τίτλο «Με μια χάρτινη πεταλούδα… πετάω». Εκεί, παρουσία μαθητών όλων των ειδικών σχολείων Αττικής, ανακοίνωσε πως με συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και της Τοπική Αυτοδιοίκησης ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα του σχολείου για τη λειτουργία πισίνας, η οποία από κατασκευής του σχολείου παρέμενε ανενεργός.

“Είστε ο πρώτος υπουργός που είδαμε εκ του σύνεγγυς ως σύλλογος αλλά και ως σχολείο και ελπίζουμε να είστε και ο πρώτος που θα τηρήσετε την υπόσχεσή σας για μόνιμους διορισμούς στην ειδική εκπαίδευση”, δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής.

“Η ειδική αγωγή είναι καθρέπτης του πολιτισμού μας στη χώρα μας και σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον πατριωτισμό των εκπαιδευτικών”, ανέφερε ο υπουργός, παρακολουθώντας στη συνέχεια το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Σημειωτέον ότι χθες από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε πως ικανοποιούνται 20 μεταθέσεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών, γενικώς Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε ΣΜΕΑΕ έτους 2016.

Loading...
  • europalso

    ideascentral