Ν. Φίλης: “Αυτοί που φωνάζουν είναι κάτι μικρομεσαίοι πειρατές”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/04/2016 - 11:17 | Author: Newsroom

Μύδρους στη Ν.Δ. με αφορμή τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, την ώρα που συνεχίζονταν οι επαφές με τα λοιπά κόμματα εν όψει της κατάθεσης του σχετικού ν/σ που περιλαμβάνει το άρθρο για ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια.

“Κάτι μικρομεσαίοι πειρατές φωνάζουν, αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν πλασματική εντύπωση” τόνισε στον “Bήμα fm” ο Ν. Φίλης και ανέφερε πως “τους έχουν πάρει στην πλάτη τους και διάφοροι κύκλοι της διαπλοκής που χτυπάνε την κυβέρνηση και ό,τι λένε το υιοθετούν και φωνάζουν. Αλλά είναι και η Ν.Δ. που φωνάζει. Η Ν.Δ. του Καραμανλή και του Ράλλη ήταν διαφορετική, όμως, από αυτή του Σαμαρά και του Μητσοτάκη”.

Επαφές ΟΙΕΛΕ – κομμάτων

Την ίδια ώρα, η ΟΙΕΛΕ συναντούσε εκπροσώπους του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα μελετήσουν τις θέσεις της ομοσπονδίας και επιφυλάχθηκαν για τη διατύπωση της άποψής τους εντός της εβδομάδας. “Πάντως, από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους, κατέστη φανερό ότι γνωρίζουν καλά την παθογένεια που επικρατεί στον χώρο μας, καθώς οι περισσότεροι είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί” επισήμανε σε συνέχεια η ΟΙΕΛΕ.

Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κρατήσει “θετική στάση” ως προς τις νέες ρυθμίσεις που επαναφέρουν τη νομιμότητα όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατ’ αρχάς δεν είναι αρνητική και η Ένωση Κεντρώων.

Σημειωτέον, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Π. Ρήγα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτό, όπου επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης πλάι στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας επί του θέματος.

avgi.gr ΜΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral