Μπαξεβανάκης: Ισότιμες επιλογές στους νέους που δεν ακολουθούν το πανεπιστήμιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2016 - 18:32 | Author: Newsroom

Η εκδήλωση έγινε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Απασχόλησης, Ρ. Αντωνοπούλου, του αναπληρωτή επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Α. Περουλάκη και εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων. Απ’ όλους τους φορείς τονίστηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας και Απασχόλησης μεταξύ τους και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αξιοποίηση των προγραμμάτων υπέρ της απασχόλησης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε στο AΠE : «Έχουμε ως ελληνική κοινωνία ένα μεγάλο πρόβλημα, μια ριζωμένη αντίληψη δεκαετιών που λέει ότι το παιδί πρέπει οπωσδήποτε να σπουδάσει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η δική μας προσπάθεια είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση να γίνει ελκυστική, ώστε να αποτελεί ισότιμη επιλογή για τους νέους ανθρώπους. Ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Να πείσουμε τους νέους και τις οικογένειες να εμπιστευτούν τις οργανωμένες δομές της Πολιτείας για την παροχή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ότι αυτές οι δομές θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν ώστε να πάρουν αποφάσεις που θα ταιριάζουν στην επαγγελματική τους προοπτική.

Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή και για την ελληνική και για την ευρωπαϊκή κοινωνία και το μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο μας, στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, είναι να πεισθούν τα νέα παιδιά που δεν σπουδάζουν σε κάποιο πανεπιστήμιο, ότι έχουν τη δυνατότητα ισότιμης επιλογής.

dikaiologitika.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral