Μπαξεβανάκης: Εκπαίδευση ποιότητας και ισότητας όχι για τους αρίστους αλλά να για κάνει άριστα όλα τα παιδιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/03/2018 - 23:15 | Author: Newsroom

«Η Ελλάδα σε πέντε μήνες θα περάσει σε ένα νέο στάδιο. Ανασυγκρότηση της χώρας, ανασυγκρότηση της παραγωγής που για μας σημαίνει δουλειά για τον κόσμο. Δεν έχει κανένα νόημα η ανάπτυξη χωρίς πρόσβαση στην εργασία, και αυτό σημαίνει περισσότερη γνώση και δεξιότητες για τους ανθρώπους», τόνισε κατά την τοποθέτησή του στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που γίνεται στο Λαύριο, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

«Διαθέτουμε στην επαγγελματική κατάρτιση πόρους που υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ. Το δικό μας όραμα είναι η εκπαίδευση ποιότητας και ισότητας όχι για τους αρίστους αλλά να για κάνει άριστα όλα τα παιδιά. Αλλάζουμε τη δομή της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, ώστε οι νέοι μας να αποκτούν σταθερές γνώσεις για να μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις της τεχνολογίας», ανέφερε ο κ. Μπαξεβανάκης.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), και τόνισε ότι έχουν διατεθεί περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό των σχολείων, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις για τη στήριξη των μαθητών, την ενισχυτική διδασκαλία στη γλώσσα και στα μαθηματικά με πρωτοποριακούς τρόπους. Ακόμη έχουν προσληφθεί ψυχολόγοι σε όλα τα ΕΠΑΛ «για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών». Πρόσθεσε επίσης ότι νομοθετήθηκε η πρόσβαση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια.

«Πέρυσι», είπε «το 1% των εισακτέων προερχόταν από τα ΕΠΑΛ και για φέτος προβλέπεται να είναι το 5%. Νομοθετήσαμε επίσης ένα πρόσθετο έτος μετά την αποφοίτηση, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε χώρους εργασίας, για να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας κουλτούρα μαθητείας. H πιλοτική εφαρμογή αυτού του προγράμματος έγινε στο ΕΠΑΛ Κορωπίου, ενώ υλοποιούμε προγράμματα συμπράξεων με τοπικά επιμελητήρια».

Loading...
  • europalso

    ideascentral