Μοσκοβισί: Η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση ήταν πρόταση της Αθήνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2015 - 14:08 | Author: Newsroom

Η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πρόταση της Αθήνας ξεκαθαρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική επιστολή των στελεχών της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη και Θεόδωρο Φορτσάκη.

«Πριν από τις εθνικές εκλογές, η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου για τον Φ.Π.Α. για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις 16 Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση, κατά συνέπεια, θα μπορεί να λάβει μία απόφαση για το αν προτίθεται να εφαρμόσει την αρχική πρωτοβουλία ή αν θα βρει εναλλακτικά δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Μοσχοβισί διευκρινισε ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν ήταν πρόταση της Κομισιόν, τονίζοντας «η Επιτροπή δεν ζήτησε από την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου, κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral