Μοριοδότηση απο το ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/03/2015 - 11:42 | Author: Newsroom

Με νέο σύστημα ο διορισμός εκπαιδευτικών – Απο το ΑΣΕΠ η μοριοδότηση Στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν την επόμενη σχολική χρονιά αλλά και το νέο εξεταστικό σύστημα των δύο επόμενων ετών για την εισαγωγή στις σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης έδωσε σύμφωνα με το dikaiologitika.gr το γενικότερο πλαίσο και το χρονοδιάγραμμα σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 όπου έκανε γνωστό ότι ήδη γίνονται συσκέψεις στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατανομή των 15.000 προσλήψεων του 2015 στην Παιδεία, την Υγεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επίσης ανέφερε ότι σε ένα δεκαπενθήμερο υπολογίζεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των μόνιμων θέσεων που θα διατεθούν στην εκπαίδευση. Σε αυτό τον αριθμό θα συνυπολογιστούν και οι πιστώσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων εκπαιδευτικών της Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνονται με κριτήρια (προϋπηρεσία, τυπικά προσόντα, κοινωνική κατάσταση).

Η βαρύτητα στην μοριοδότηση του κάθε κριτηρίου θα αποφασιστεί μετά από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι την διαδικασία μοριοδότησης θα αναλάβει το ΑΣΕΠ αλλά σεκάθε περίπτωση θα προηγηθούν οι επιτυχόντες αδιόριστοι του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008.

Ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι θα χρειαστούν και για την επόμενη σχολική χρονιά χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Γα το νέο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων ανέφερε ότι βΒασικός άξονας του νέου εξεταστικού, ένα 5ο μάθημα επιλογής με το οποίο οι υποψήφιοι θα μπορούν, αν το επιθυμούν να επιλέξουν επιπλέον σχολές από άλλο ΕΠΕ ενώ η επεξεργασία αυτή τη στιγμή αφορά στα μαθήματα, τους συντελεστές βαρύτητας και την τροποποίηση στα αναλυτικά προγράμματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα που προϋποθέτει αυτή η αλλαγή.

Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

89858026

Loading...
  • europalso

    ideascentral