Μόνο στα λόγια ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/01/2016 - 20:56 | Author: Newsroom

Μόνο στα λόγια ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μας αιφνιδιάζει δυσάρεστα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το διεξαγόμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να προβεί σε μια ακόμη χαρακτηριστική «χειρονομία διαλόγου», εκδίδοντας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να ρυθμίσει σειρά κατεπειγόντων, όπως διατείνεται, ζητημάτων στην παιδεία, τα οποία αδυνατεί δήθεν να ρυθμίσει με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας προς το παρόν δεν προχώρησε στην προώθηση για άμεση ψηφοφορία στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μόνο του, χωρίς καμία διαβούλευση, είχε προετοιμάσει με πλήρη περιφρόνηση του υποτιθέμενου Εθνικού Διαλόγου, όχι προς αποκατάσταση του τελευταίου, αλλά για το μόνο λόγο ότι, όπως φαίνεται, υπήρξε αντίδραση των εταίρων μας για ρυθμίσεις που περιέχονται σε αυτό και είναι αντίθετες με τις δεσμεύσεις μας για απεξάρτηση από την κομματοκρατία.

Αν το Υπουργείο επιθυμεί πράγματι εθνικό διάλογο, πρέπει να υιοθετήσει επιτέλους μια ειλικρινή διάθεση ανταλλαγής ουσιαστικών απόψεων, με απώτερο σκοπό την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για το καλό της παιδείας μας.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης Βουλευτής Επικρατείας τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral