Μόνιμους διορισμούς τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Ν. Φίλης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2016 - 10:44 | Author: Newsroom

Μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε εκ νέου χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής κατά τα εγκαίνια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου. “Έχουμε έτοιμο πρόγραμμα 20.000 μόνιμων προσλήψεων σε τρία χρόνια”, τόνισε χθες και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής (στην ΕΡΤ). Υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί “πάγιο αίτημα του υπουργείου Παιδείας”, σημειώνοντας ωστόσο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση επί του συγκεκριμένου.

Ο Ν. Φίλης παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στους θεσμούς τους βασικούς άξονες ενός Τριετούς Σχεδίου για την Παιδεία, προκειμένου αφενός να γίνει σαφής η μεταρρυθμιστική λογική που ακολουθείται, αφετέρου να συζητηθεί η αύξηση της χρηματοδότησης και η στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο, οι θεσμοί επέμειναν στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, χωρίς ωστόσο να κλείνουν τη συζήτηση, αλλά παραπέμποντας στις συνολικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Πάντως, από πλευράς υπουργείου Παιδείας έχει τεκμηριωθεί πλήρως η ανάγκη των διορισμών, ενώ έχει προαναγγελθεί και η έναρξη της συζήτησης για ένα νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών.

“Συνεχώς προσλήψεις ειδικοτήτων”

Στο μεταξύ, χθες, ο Γ. Παντής υπενθύμισε πως “για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ορίσαμε καινούργιες μόνιμες θέσεις με ειδικότητες σε όλα τα σχολεία”. “Συνεχώς προχωράμε σε προσλήψεις ειδικοτήτων”, είπε, συμπληρώνοντας πως θα γίνουν τουλάχιστον όσες και πέρυσι.

Εγκαίνια νέου ειδικού δημοτικού στο Ίλιον, παρουσία Ν. Φίλη

Από την πλευρά του, ο Ν. Φίλης επανέλαβε κατά τα εγκαίνια του σχολείου στο Ίλιον ότι “το υπουργείο έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία του για την Ειδική Αγωγή”. “Φέτος έγιναν 9.000 προσλήψεις αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων στον τομέα αυτόν, αριθμός-ρεκόρ σε σχέση με τις προσλήψεις των τελευταίων δέκα ετών”, είπε και σημείωσε ότι φέτος ιδρύθηκαν περίπου 500 νέα τμήματα ένταξης, υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής λειτούργησαν και αυτά από την πρώτη μέρα -για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια- εκπλήσσοντας ακόμη και τους γονείς που είχαν μάθει να ξεκινούν τα μαθήματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες τον Ιανουάριο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες κάτοικοι. Στο σχολείο, προϋπολογισμού 63 εκατ. ευρώ, φοιτούν από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς περίπου πενήντα παιδιά, με το σύνολο των εκπαιδευτικών που απαιτούνται, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ο δήμαρχος Ν. Ζενέτος, αφού συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του νέου σχολείου, τόνισε ότι “η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να εξετάσει, από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής, ώστε να δοθούν λύσεις”.

Νωρίτερα, ο Ν. Φίλης επισκέφθηκε το 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο, που συστεγάζονται σε κτηριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε την περίοδο 1964-65 και προοριζόταν για φυλακές και δεσμεύτηκε ότι εφόσον ο δήμος έχει στη διάθεσή του άλλο χώρο, θα προσπαθήσει για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος.

Μ. ΚΩ. avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral