Μονιμοποίηση συμβασιούχων στο δημόσιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/06/2017 - 20:15 | Author: Newsroom

Τώρα που έληξε η απεργία των εργαζομένων στους Δήμους ,για το θέμα της παράτασης των συμβάσεών τους μετά την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου που τις έκρινε αντισυνταγματικές,οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις-επισημάνσεις:

του Δ. Μπράτη

1.Ήταν εξαρχής προφανές ότι μετά την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου καμιά μετατροπή σύμβασης από ορισμένου χρόνου σε αορίστου δεν μπορούσε να γίνει.Γι αυτό και η πρότασή μας στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη των θέσεων και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας ήταν η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση.
2.Το πρόβλημα των συμβασιούχων ,που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, το δημιούργησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ,η οποία ενώ γνώριζε την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας υποσχόταν στους εργαζόμενους νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων.
3.Συμβασιούχους δεν έχει μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση.Συμβασιούχους έχει η Υγεία,η Παιδεία,το Υπουργείο πολιτισμού κλπ.Υπάρχουν παντού στο δημόσιο.
Στην εκπαίδευση απολύθηκαν στις 21 Ιουνίου 20.000 αναπληρωτές οι οποίοι έχουν ,ως συμβασιούχοι,μέχρι και 16 χρόνια.Η κυβέρνηση δεν ασχολείται ,δυστυχώς ,καθόλου με αυτούς.
4.Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του δημοσίου δεν μπορεί πλέον να λυθεί με προσωρινούς συμβασιούχους,οι οποίοι είναι διαρκώς όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Χρειάζεται προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ,ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας και της υγείας.Όλα τα άλλα δεν είναι παρά ασπιρίνες.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral