Μόνιμοι διορισμοί και στην Ειδική Εκπαίδευση !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/04/2015 - 17:05 | Author: Newsroom

Ειδική Εκπαίδευση: Εξετάζoνται μόνιμοι διορισμοί σε ολόκληρη την επικράτεια

Ξεκίνησε η καταγραφή των προβλημάτων

Στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η ποιοτική αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης της χώρας και στο πλαίσιο αυτό εξελίσσεται ήδη μια μεγάλη προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων και προγραμματισμού της θεραπείας τους δήλωσε γραπτώς ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις στην Ειδική Εκπαίδευση.

Με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση και το πλαίσιο του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για το επόμενο σχολικό έτος, το ΥΠΟΠΑΙΘ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, εξετάζει όλες τις υφιστάμενες δυνατότητες για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Εκπαίδευση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ως news.gr σημειώνουμε ότι στην Ειδική Εκπαίδευση υπάρχουν χιλιάδες κενά και οι ανάγκες για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 5000 εκπαιδευτικοί εργάζονται σε δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης ενώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί μόνιμοι διορισμοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί αναπληρωτές που εργάζονται περισσότερα από 10 χρόνια χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα μόνιμου διορισμού αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral