Μόνιμοι διορισμοί 1 προς 5 Προσλήψεις αναπληρωτών και Ανοιγμα πινάκων – Τί θα ισχύσει

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/09/2014 - 10:33 | Author: Newsroom

Ο υπουργός Παιδείας για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, ο αριθμός ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν3812/2009 (φορείς του δημοσίου) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς 5 (1/5, μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων (με εξαίρεση το έτος 2011, για το οποίο ο λόγος ήταν ένα προς δέκα).

Στο πλαίσιο των πιο πάνω διατάξεων, θα κριθεί αφενός η δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2014-15 και αφετέρου ο τελικός αριθμός των πιστώσεων που θα διατεθούν για αυτούς.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς σε Ρέθυμνο και Ηλεία. Συγκεκριμένα, στην Ηλεία τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κοντογιάννη, ανέρχονται σε 163, με τα 135 εξ αυτών να αφορούν στη γενική εκπαίδευση, ενώ στο Ρέθυμνο ο κ. Κεφαλογιάννης της ΝΔ αναφέρει ότι υπάρχουν 43 ελλείψεις σε δασκάλους, 13 σε νηπιαγωγούς, 3 σε καθηγητές αγγλικών, άλλες τόσες σε καθηγητές γυμναστικής και μία σε μουσικούς.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος για το μεγάλο πρόβλημα των κενών και την αντιμετώπισή του σημειώνει ότι στο ίδιο πλαίσιο πρόκειται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία έγκρισης των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού, που αφορούν στις προσλήψεις αναπληρωτών για το 2014-15, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), καθώς και του ολοήμερου προγράμματος των δημοτικών μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι κατόπιν των ανωτέρω, εφόσον δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών για το σχολικό έτος 2014-15 και ανάλογα με τον αριθμό πιστώσεων που θα υπάρξουν, θα καταγραφούν τα υφιστάμενα οργανικά κενά σε περιοχές στις οποίες υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησής τους, προκειμένου η Δ/νση Προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΑΙΘ να προβεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των διορισμών..

Επίσης, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-15 αναμένεται η καταγραφή των λειτουργικών κενών από τις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης και η σχετική ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κατόπιν αξιολόγησης του συνόλου των κενών και ανάλογα με τις υπάρχουσες πιστώσεις θα προβεί σε προσλήψεις εκπαιδευτικών για το σύνολο των σχολείων της κάθε Δ/νσης Εκπαίδευσης.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Αθήνα

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στον «πάγο», ανοίγουν και πάλι οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές με υποχρέωση παραμονής εκεί για δύο χρόνια και απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, το άνοιγμα του πίνακα, σύμφωνα με την αρχική διατύπωση, δεν έχει αναδρομική ισχύ όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί.

Ωστόσο, πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Από εδώ και μπρος πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 έως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία, αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε, όπως προβλεπόνταν, διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.»

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στις 6 Αυγούστου ο υπουργός έγραψε στο Facebook: «Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και τα όσα κόμματα πήραν το λόγο (σ.σ. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής) προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ.»

Τι ακριβώς θα ισχύσει θα φανεί κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη.

……………………………………………………………………………………….

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ξεκλειδώνουν σε λίγες ημέρες οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια που παραμένου παγωμένοι.

Το Υπουργείο Παιδείας μιλάει ακόμα και για διπλά μόρια σε όσους επιλέξουν να δουλέψουν σε σχολεία της … άγονης γραμμής ενώ προς το παρον δεν δείχνει καμμία πρόθεση να ροσμετρηθούν στην προϋπηρεσία και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Στις 29 Αυγούστου ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θράκη, έκανε την εξής δήλωση: “Από εδώ και εμπρός πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 ως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε όπως προβλεπόταν, διαγωνισμός του ΑΣΕΠ”. Αλλά στις 6 Αυγούστου ο ίδιος είχε αναρτήσει στο Facebook: “Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και όσα κόμματα πήραν τον λόγο (σ.σ. στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων βουλής) προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες τους 2010. Θα κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ”.

Για 5.773 κενά μιλούν οι εκπαιδευτικοί

Χιλιάδες κενά παραμένουν στα σχολ.εία, παραμονές έναρξης του νέου σχολικού έτους παρά τις αποσπάσεις, υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τον αιρετό εκπαιδευτικοό Νεκτάριο Κορδή στην Π.Ε. τα συνολικά λειτουργικά κενά ειδικοτήτων μετά τις αποσπάσειςείναι 4.063 ενώ στην Δ.Ε. τα συνολικά λειτουργικά κενά μετά τιςαποσπάσεις είναι 1.710

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral