Μόνιμες προσλήψεις – Συμφωνία με τους δανειστές;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2014 - 01:12 | Author: Newsroom

Συμφωνία με τους δανειστές για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών;

Δεν προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, δεσμεύεται ο Ανδρέας Λοβέρδος

Προτεραιότητα θα έχουν για ακόμη μια χρονιά οι δάσκαλοι ως προς τις προσλήψεις αναπληρωτών όπως έχει γράψει στο παρελθόν και το news.gr.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στο Ράδιο Κρήτη όπου μεταξύ των άλλων δήλωσε: ”Δε θέλουμε να αφήσουμε κυρίως τα δημοτικά σχολειά χωρίς δασκάλους”. Επίσης έδωσε την πληροφορία ότι δεν προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να πεισθούν οι δανειστές για προσλήψεις, καθώς όπως είπε, δε μπορεί να ισχύει πλέον το 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις. Το πρόβλημα για την ώρα θα αντιμετωπιστεί με μείωση αποσπάσεων και παράλληλες αναθέσεις, διδασκαλία δηλαδή συναφών, με το αντικείμενο των εκπαιδευτικών, μαθημάτων.

Όσον αφορά τις βάσεις ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η ανακοίνωση τους θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου, ενώ για το θέμα των μετεγγραφών, δήλωσε ότι έχει “άλυτες διαστάσεις, καθώς η Βουλή ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη, ψηφίζοντας δικαίωμα και όχι δυνατότητα μετεγγραφής, με αποτέλεσμα πολλά περιφερειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα να κινδυνεύουν να ερημώσουν και άλλα να μην ξέρουν πως θα φιλοξενήσουν τεράστιο αριθμό φοιτητών”.

Στη συνέντευξη του ο Υπουργός αναφερόμενος στο θέμα της διαγραφής των «αιωνίων» φοιτητών τόνισε ότι είναι μία αναγκαία ρύθμιση, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, εμφανίζουν δυναμικό, πενταπλάσιο, του πραγματικού αριθμού τους. Ο Υπουργός εξήγησε ότι όσοι έδειξαν ενδιαφέρον έχουν άλλα δύο εξάμηνα ευκαιρία, τον Σεπτέμβριο και τον Φεβρουάριο για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ενώ εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ θα βρεθούν περίπου 150.000 άτομα. Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κρήτης, οι “αιώνιοι” φοιτητές υπολογίζονται σε 2.440, εκ των οποίωνοι 1.300 που έχουν ολοκληρώσει το 80% των σπουδών τους, έχουν μία δεύτερη ευκαιρία. Επίσης αναφέρθηκε στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ή άλλες έκτακτες καταστάσεις.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral