Μοίρασμα της ανεργίας για ΙΝΕΔΙΒΙΜ και Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/12/2014 - 19:57 | Author: Newsroom

Μοίρασμα της ανεργίας για ΙΝΕΔΙΒΙΜ και Υπουργείο Παιδείας

Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

Έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο βρήκαν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μοιράσουν την ανεργία.

Βαφτίζοντας «εργαζόμενους» όσους και όσες απασχολούνται για λίγες ώρες την εβδομάδα, αποφάσισαν και υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να υπογράφουν δήλωση σύμφωνα με την οποία «δεν απασχολούνται σε άλλο πρόγραμμα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ». Βάσει της δήλωσης αυτής, εκπαιδευτικοί οι οποίοι απασχολούνται με 4 ώρες εβδομαδιαίως δεν μπορούν να αναλάβουν άλλο τμήμα εκπαίδευσης ενηλίκων στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Από πότε οι 4 ώρες/εβδομάδα και το χαρτζιλίκι των 200 ευρώ ανά μήνα θεωρείται μισθός ικανός να συντηρήσει έναν άνθρωπο; Από πότε οι 4 ώρες/εβδομάδα βαφτίστηκαν πλήρης απασχόληση σύμφωνα με την οποία αυτός ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να αναλάβει άλλο τμήμα εκπαίδευσης ενηλίκων;

Πραγματικά, πολύ πρωτότυπος ο τρόπος για την μείωση των ποσοστών ανεργίας. Στα ερωτήματα εκπαιδευτικών προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η απάντηση που πήραμε αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

Για να μπορέσει ένας εκπαιδευτής να πληρωθεί στα ΙΕΚ με Τίτλο Κτήσης (ΑΕΔ) θα πρέπει να έχει 25 ένσημα από άλλη απασχόληση».

Οι εκπαιδευτικοί που κυνηγούν ώρες δεξιά και αριστερά κάνοντας αιτήσεις παντού θα βρεθούν άλλη μια φορά «άνεργοι» και «παράνομοι» κατά αυτούς ή θα αρνηθούν να διδάξουν για ένα αντικείμενο που έχουν δικαίωμα σύμφωνα με την μοριοδότησή τους επειδή το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μπορεί να ασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους τους με τον ίδιο τρόπο; Ποιος τελικά είναι ο παράνομος;

Το ζήτημα δε θα προέκυπτε φυσικά, αν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπως και όλοι οι σχετικοί φορείς ασφάλιζαν τους εργαζόμενους/ες με ΙΚΑ και δεν κατέφευγαν στη λύση της ΑΕΔ ή ακόμη χειρότερα στο μπλοκάκι.

Ζητούμε άμεση λύση!

Ζητάμε να ασφαλιζόμαστε σε όλα τα προγράμματα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με ΙΚΑ, ανεξάρτητα από τις ώρες απασχόλησης.

Ε.Ε.Ε.Δ/Ξ.Γ. Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral