Μητσοτάκης σε εκπαιδευτικούς εν μέσω χημικών: «Γιατί να μην απολυθείτε»;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/02/2014 - 16:41 | Author: Newsroom

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν προσκεκλημένος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα για την κοπή της πίτας.

Με αφορμή την έλευση του στην Καρδίτσα, διοργανώθηκε πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στο οποίο η ΕΛΜΕ Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα συμμετείχαμε για να δηλώσουμε την έμπρακτη διαμαρτυρία μας στην ακολουθούμενη πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων.

Μετά την πορεία που έγινε στις 6:30 μ.μ. στην πόλη της Καρδίτσας, υπήρξε η επιβίβαση των συγκεντρωμένων σε λεωφορεία με κατεύθυνση το ξενοδοχείο «Θεσσαλικό Grant» όπου θα γινόταν η κοπή πίτας. Στον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας – Μητρόπολης και στην περιοχή Χίλια Δέντρα στο ύψος της διασταύρωσης της Κρύας Βρύσης και Αγ. Γεωργίου, 2 χιλιόμετρα πριν το ξενοδοχείο, υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ που έτεμνε οριζόντια το δρόμο και έκλεινε την κυκλοφορία για κάθε μέσο μεταφοράς. Τα λεωφορεία και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που μας μετέφεραν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους και εμείς να κατεβούμε στο δρόμο. Εκεί διμοιρίες των ΜΑΤ μας εμπόδισαν να διέλθουμε το μπλόκο της αστυνομίας. Τα επίμονα αιτήματα μας προς το Διοικητή της Αστυνομίας κ. Γιαννέλο να μας επιδείξει την έγγραφη εντολή του εισαγγελέα η οποία είναι απαραίτητη για να κλείσει το δρόμο η αστυνομία, έπεσαν στο κενό.

Στη συνέχεια, οι άντρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να μας απωθήσουν, ενώ έγινε και ρήψη χημικών. Η αστυνομία λοιπόν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εμπόδισε άνευ εισαγγελικής εντολής την ελεύθερη διακίνηση πολιτών και ιδεών. Εμπόδισε το δημοκρατικό αναφαίρετο δικαίωμα μας στη διαμαρτυρία. Προστάτεψε την εκδήλωση της κοπής πίτας του κλειστού κομματικού κονκλαβίου της Νέας Δημοκρατίας και του εκλεκτού της καλεσμένου κ. Μητσοτάκη, από την ηχορύπανση της αλήθειας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στον Πολίτη.

Η παραμονή μας στο σημείο αυτό διήρκησε μέχρι τις 11:00 μ.μ. ενώ υπήρξε και μία ακόμη επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωμένων από τους άντρες των ΜΑΤ. Στο μεσοδιάστημα και μετά από αρκετές πιέσεις μία επιτροπή αποτελούμενη από 6 καθηγητές συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη. Στη συνάντηση αυτή, ο υπουργός ήρθε σε δύσκολή θέση καθώς δεν μπόρεσε να απαντήσει στο επίμονο ερώτημα μας που περιστρεφόταν γύρω από την αξιοκρατία στο δημόσιο. Γιατί απολύει αξιοκρατικά διορισμένους υπαλλήλους. Δεν μπόρεσε να απαντήσει στο κεντρικό αιτούμενο: Ένα Κράτος Δικαίου.

Όταν η ένταση κορυφώθηκε είπε αυτολεξεί: «Γιατί να μην απολυθεί εκπαιδευτικός; Γιατί;». Δήλωσε ότι «υλοποιεί το κυβερνητικό έργο» και ότι το ποσοστό των απολύσεων στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας θα είναι περίπου στο 20%. Είπε ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το ποσοστό αυτό γιατί στην αρχή ήταν μεγαλύτερο. Ανέφερε ότι στις 1260 θέσεις που ήδη υπάρχουν προστίθενται και οι 200 θέσεις στο υπουργείο Υγείας. Για τις θέσεις αυτές ο κ. Νέζης ανέφερε αργότερα ότι είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή, πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, παιδαγωγική κατάρτιση, χρόνια επιμορφώσεων σε εκπαιδευτικά θέματα, καλούνται να εργαστούν στα νοσοκομεία ως απόφοιτοι λυκείου.Αυτός είναι ο εξορθολογισμός του δημοσίου.

koutipandoras.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral