Μυτιλήνη: Λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/04/2018 - 18:40 | Author: Newsroom

Ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες στη Λέσβο, ικανοποιείται με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ, ήδη λήφθηκε από το υπουργείο Παιδείας η σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Παιδείας Οικονομικών και Εργασίας.

Ας σημειωθεί ότι η Λέσβος δεν διέθετε ειδικό επαγγελματικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πέραν των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) που το πτυχίο του είναι ισότιμο με το απολυτήριο του γυμνασίου.

Το νέο σχολείο θα λειτουργήσει στην Καλλονή, στο κτίριο του πρώην Γενικού Λυκείου και θα εξυπηρετεί όλο το νησί. Οι ειδικότητες και κατευθύνσεις που θα λειτουργήσουν σε αυτό θα ανακοινωθούν πριν από το καλοκαίρι όταν κληθούν και οι γονείς να κάνουν τις εγγραφές των παιδιών τους. Οι απόφοιτοι του ειδικού Γυμνασίου θα λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου και όσοι συνεχίζουν και αποφοιτούν από το Λύκειο το απολυτήριο και το πτυχίο τους θα είναι ισοδύναμο των ΕΠΑΛ. Επιπλέον θα τους παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης στο Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral