Μικρή η Γ’ Φάση αποσπάσεων Α/θμιας- Πότε θα γίνει η Β’ φάση γενικής για όλες τις ειδικότητες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2017 - 17:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τι συζητήθηκε σε σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΣΑΕΠ στο υπ. Παιδείας

Ανακοίνωση-ενημέρωση σχετικά με τη Β’ φάση Γενικής Αγωγής εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ παρευρέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας ενημέρωση για τις που ακολουθούν και πιο συγκεκριμένα για τη Β’ φάση Γενικής Αγωγής”.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΠΣΑΕΠ, “μας ενημέρωσαν ότι αφού πραγματοποιηθεί η γ’ φάση (στην οποία θα ικανοποιηθεί μικρός αριθμός αιτήσεων) και κάποιες μετατάξεις σε ΑΕΙ, θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη β’ φάση γενικής αγωγής. Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή 9-13/10.

Ενημερώσαμε το Υπουργείο ότι τα πραγματικά κενά είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτά που φαίνονται στο myschool και ότι πρέπει να ζητηθούν κανονικά από τις περιφερειακές διευθύνσεις. Μας απάντησαν ότι προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο του myschool και οφείλουν οι διευθυντές να το ενημερώνουν σωστά και έγκαιρα. Επιμείναμε ότι πρέπει να ζητηθούν και εγγράφως τα κενά από τις διευθύνσεις, πέρα από το myschool, για να γίνει η αντιπαραβολή και να μην μείνουν ακάλυπτα κενά, αλλά και να κατανεμηθούν σωστά οι πιστώσεις . Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου στο myschool δεν φαίνεται να υπάρχει κενό, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει λειτουργικό κενό.

Η β’ φάση θα αφορά όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό, όλες τις ειδικότητες της α/θμιας. Ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 6.541 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής στην α/θμια. Οι συνολικές πιστώσεις πρωτοβάθμιας για την γενική αγωγή υπολογίζονται γύρω στις 8.000. Από τις εναπομείνασες πιστώσεις λοιπόν, σίγουρα θα κρατηθούν κάποιες (κυρίως στους δασκάλους) για έκτακτα κενά. Σε περίπτωση περισσευμάτων από τη μία ή την άλλη βαθμίδα θα υπάρξει η δυνατότητα μεταφορά των πιστώσεων, ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά.

Εννοείται ότι ότι αίτημα μας είναι σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι ΕΣΠΑ για την κάλυψη όλων των κενών, τότε να διατεθούν πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό ή ΠΔΕ και αυτές που θα προκύψουν από τις άδεις άνευ αποδοχών.”

Για το θέμα των και των ο ΠΣΑΕΠ ενημέρωσε με χθεσινή του ανακοίνωση.

Για την ειδική αγωγή ισχύει ότι έχει ήδη δηλώσει ο ΠΣΑΕΠ εδώ και καιρό, αφού ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος απουσίαζε για να μας ενημερώσει για τυχόν διαφοροποιήσεις.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral