Μια προβληματισμένη Διευθύντρια: Γιατί τώρα κύριε Υπουργέ Παιδείας;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/06/2014 - 00:13 | Author: Newsroom

Όλο αυτό το διάστημα η νεαρά αυτή ύπαρξη ,που αν και φαίνεται αθώα κρύβει πολλά μυστικά, κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της ,δημιουργώντας αγχωτικά συναισθήματα.

Τα συνδικάτα ξεσηκώνονται,οι Σύλλογοι επαναστατούν,τα ΜΜΕ πλουτίζουν τη θεματολογία τους και όλα αυτά για χάρη της ”Αξιολόγησης”

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αντιπροτείνει μια άλλη ,ώριμη πια κυρία,την ΄΄ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ΄΄.Επιμόρφωση ζητάμε κύριε Υπουργέ, τώρα και πολλά χρόνια.Επιμόρφωση ζητούν οι νέοι εκπαιδευτικοί ,που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους και όχι κριτική.Επιμόρφωση θέλουν οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας που έχασαν τις θέσεις τους και μετατάχθηκαν στην Α/θμια και όχι απολύσεις.Επιμόρφωση επιθυμούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί για να διαχειριστούμε τις κρίσεις στο σχολείο(κακοποιήσεις ανηλίκων,βία και παραμέληση,αυτοκτονίες ,διαζύγια και ανεργία γονέων).

Επιμόρφωση θέλουμε για όλες τις νέες εισερχόμενες καινοτομίες,που για να τις κατανοήσουμε αναγκαζόμαστε να κοιμόμαστε αγκαλιά με τους υπολογιστές, μέχρι να εμπεδώσουμε τη λειτουργία τους και ξαφνικκά να αποσύρονται και να ξεφυτρώνουν νέες.(E-School, My school ,με πολλές ώρες πειρατισμού και αυτομάθησης).

Ευτυχώς που ακούσατε τις ηχηρές φωνές μας.!!!!Αλλά για να μη στεναχωρήσετε τις δύο κυρίες τις βάλατε μαζί,χέρι με χέρι και όποια αντέξει.Ξαφνικά μας υποχρεώνεται για Επιμόρφωση 2 ημερών με θέμα την Αξιολόγηση,στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ;;;;

Εγώ προσωπικά δε φοβάμαι καμιά Αξιολόγηση.Τα έχω καλά με αυτή την κυρία,γιατί τη συναντώ καθημερινά, μέσα από τα μάτια των μαθητών μου, τα εγκάρδια λόγια των γονέων τους και την αποδοχή των συμπολιτών μου.

Σας προσκαλώ κύριε Υπουργέ στο σχολείο μας για να δείτε πώς εργάζονται οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, να καταγράψετε το κλίμα του σχολικού μας περιβάλλοντος,να σημειώσετε το χρόνο που αφιερώνουν και μετά να μου πείτε πώς θα τους βαθμολογήσω,σε πόσους θα βάλω άριστα και πόσους (με ελαφρά την καρδία) θα πρέπει να στείλω στο σπίτι τους(μέσω ποσόστωσης).

Δε νομίζω ότι υπάρχει σχολείο ανά την ελληνική περιφέρεια που δεν είναι σε εγρήγορση αυτό τον καιρό!!!Εμείς κύριε Υπουργέ δεν απογοητευόμαστε γιατί παίρνουμε κουράγιο,δύναμη και υπομονή από τους μαθητές μας και επιτελούμε το έργο μας ,παρά τις οικονομικές στερήσεις της Πολιτείας.Καθημερινά διαβάζουμε δημοσιεύματα για σχολικές εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος,Αγωγής Υγείας Περιβαλλοντικού και Καλλιτεχνικού περιεχομένου, για τα οποία ξοδεύουμε πολύ από τον ελεύθερο προσωπικό μας χρόνο ,μιας και η βιωματική μάθηση φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μαθητές μας.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ;;;;;ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ;;;ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΠΑΤΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΑΞΙΟΞΟΓΕΙΤΕ;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ!!!

Γιατί συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του Διευθυντή Σύνταξης των Χανιώτικων Νέων κ. Παρασκευά Περάκη, που αναφέρει σε ένα του άρθρο, ότι όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι το μπλε στυλό κάποια στιγμή θα αδειάσει ,η γομολάστιχα θα θρυμματιστεί, οι σελίδες του τετραδίου θα τελειώσουν , ο σάκος με τα όνειρα που κουβαλά όμως ο καθένας μας στον ώμο του,θα είναι πάντα γεμάτος….

Σας παραθέτω τις εκδηλώσεις του σχολείου μας και απαντήστε μου ειλικρινά αν μπορώ να λείψω για δύο ολόκληρες ημέρες ,για μια ανιαρή ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ που θα μας κοινοποιηθεί σε φυλλάδες!!!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 • Έκθεση κατασκευών μαθητών Γ΄τάξης, αίθουσα Σαμπιονάρα στο Λιμάνι, την Κυριακή 1/6/14 από 18.00μ.μ- 22.00μ.μ
 • Τα τμήματα Β2 και Δ1 θα παρακολουθήσουν εκδήλωση στο ΕΕΕΚ που υποστηρίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα πλαίσια της συνύπαρξης,Τρίτη 3/6 από 10.00 π.μ έως 12.00μ.μ
 • Δημιουργία έκθεσης λαογραφικού περιεχομένου από μαθητές-εκπαιδευτικούς και γονείς της Β τάξης του σχολείου ,την Τετάρτη 4/6/14 από 9.00π.μ-15.30μ.μ
 • Ημερήσια εκδρομή στον Αποκόρωνα την Παρασκευή 6/6/14 για όλες τις τάξεις του σχολείου.
 • Θεατρική Παράσταση από τους μαθητές-τριες της Ε1 τάξης, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ την Τρίτη 10/6/14 στις 20.30μ.μ.
 • Γιορτή λήξης αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι την Τετάρτη 11/6/14 στις 20.00μ.μ.Θα ακολουθήσει γλέντι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Συμμετοχή τάξεων του σχολείου στο πρόγραμμα ΄΄MΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS΄΄ Καθαρίζουμε τις ακτές στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος ,που θα γίνει εξόρμηση –καθαρισμός της γραφικής παραλίας στην Αγία Κυριακή και ενημέρωση των κατοίκων της Χαλέπαςγια το Περιβάλλον ,την Πέμπτη 5/6/14 από 8.30π.μ έως 10.00π.μ
 • Θεατρική παράσταση από τους μαθητές –τριες της Ε2 την Πέμπτη 12/6/14 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, στις 20.30 μ.μ
 • Απονομή τίτλων σπουδών και απολυτηρίων την Παρασκευή 13/6/14 από 9.00π.μ έως 11.00π.μ.Στη συνέχεια αποχαιρετηστήρια εκδήλωση για τους αποφοιτήσαντες μαθητές-τριες.
 • Εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης από 2/6 έως 20/6

Επίσης πρέπει να προγραμματίσω συναντήσεις ,για να ενημερώσω γονείς και κηδεμόνες σχετικά με την επιλογή της β΄ξένης γλώσσας και για τη λειτουργία της Πρωινής Ζώνης και των ολοήμερων τμημάτων του Σχολείου(όπως ορίζει η εγκύκλιος)

Μια προβληματισμένη Διευθύντρια

alfavita.gr

Loading...
 • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  europalso

  ideascentral