Μία παράγραφος από τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπ. Παιδείας που πέρασε στα ψιλά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/10/2015 - 20:39 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Παρακολουθώντας το σχολιασμό των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, βλέπω ένα υπέρμετρο ενθουσιασμό που με τρομάζει, όσο αφορά το σκέλος της ειδικής αγωγής.

Καταρχήν στην εποχή των μνημονίων ΤΙΠΟΤΑ δε γίνεται προς όφελος της δημόσιας παιδείας, παρά μόνο σε βάρος της.

Ο κ. Φίλης λοιπόν μέσα στα όσα είπε, εξεστόμισε και μια φράση που δεν έπρεπε να περάσει απαρατήρητη: «Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η ίδρυση και λειτουργία ενός τουλάχιστον ειδικού σχολείου ανά διεύθυνση εκπαίδευσης»!

Αλήθεια τι σημαίνει αυτό και γιατί το είπε; Είναι ήδη γνωστό ότι σε όλες τις Δ/νσεις Εκπ/σης λειτουργού σχολεία ειδικής αγωγής: Ειδικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, Κωφών και Βαρήκοων, ΕΕΕΕΚ κ.α

Άρα γιατί το είπε; Μήπως πάμε τελικά σε ένα και μοναδικό σχολείο ανά Δ/νση Εκπ/σης;

Δηλαδή για ένα Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, για ένα Ειδικό Νηπιαγωγείο, για ένα ΕΕΕΕΚ κλπ.;

Να σημειώσω ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν 3 ειδικά Δημοτικά Σχολεία στην πόλη του Ηρακλείου και δυο στην ύπαιθρο (Πόμπια και Αρκαλοχώρι) καθώς και τα αντίστοιχα Νηπιαγωγεία. Επίσης δύο σχολεία Κωφών και Βαρήκοων (Ηράκλειο και Γαλιά), δυο ΕΕΕΕΚ (Ηράκλειο και Τυμπάκι)…

Όλα αυτά θα γίνουν ένα;

Εύχομαι να κάνω λάθος στην ερμηνεία των δηλώσεων του κ. Φίλη, πλην όμως έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι τις μεταρρυθμίσεις των πολιτικών πάντα και ειδικότερα αυτή την εποχή.

Γιατί αυτό σημαίνει καταστροφή για τα παιδιά, αφού θα πρέπει να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μεταφοράς και να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο.

Από την άλλη θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών που εργαζόταν στις μονάδες ειδικής αγωγής.

Και ξαναλέω: Εύχομαι να κάνω λάθος στην ερμηνεία των δηλώσεων του κ. Φίλη…

e-mesara.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral