Μια γιορτή για το πράσινο: Πρόσκληση σε δράση πράσινη! Έξω ακριβώς από το σχολείο σας!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/04/2016 - 22:22 | Author: Newsroom

Το WWF Ελλάς προσκαλεί σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δράση για το αστικό πράσινο ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων βγείτε έξω από τους τοίχους των σχολείων, επισκεφθείτε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας και πραγματοποιήστε δραστηριότητες εκεί. Δηλώστε συμμετοχή στην μεγάλη μας καμπάνια για το αστικό πράσινο και ελάτε να ανακαλύψουμε τη σημασία του στην καθημερινότητά μας.

Από 10 Μαΐου – 5 Ιουνίου, με γενικό τίτλο «Το πράσινο στα χέρια σου», καλούμε δήμους, σχολεία και ομάδες πολιτών να πραγματοποιήσουν δράσεις σε χώρους αστικού πρασίνου. Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι η ημέρα κορύφωσης και κατάληξης της καμπάνιας και συνάμα ημέρα γιορτής για το αστικό πράσινο.

Οι δράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν καθαρισμό πράσινων χώρων, παιχνίδια, ξεναγήσεις σε πράσινες οάσεις της πόλης κοκ. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, το Σώμα Προσκόπων που στηρίζει την προσπάθειά μας, αλλά και με άλλες τοπικές ομάδες ή σχολεία της πόλης. Εδώ μπορείτε να δείτε ενδεικτικές προτάσεις για δραστηριότητες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε.

Προτείνουμε να διοργανώσετε τις δραστηριότητές σας, είτε ανήμερα την 5η Ιουνίου, είτε την εβδομάδα πριν (30 Μαΐου-3 Ιουνίου). Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε λόγω άλλων υποχρεώσεων ή λόγων εξετάσεων, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις δράσεις σας οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 10 Μαΐου και 5 Ιουνίου. Από τις 10 Μαΐου θα ανοίξει ειδική ιστοσελίδα όπου θα μπορείτε να καταχωρείτε τις δράσεις που σχεδιάζετε για το αστικό πράσινο.

Θέλετε λοιπόν να μπειτε κι εσείς στον χάρτη:

  1. Δηλώστε τη δράση για το αστικό πράσινο που θα κάνει το σχολείο σας το διάστημα 10 Μαΐου – 5 Ιουνίου, είτε με e-mail στο greenspaces@wwf.gr, είτε συμπληρώνοντας σχετική φόρμα που θα βρείτε στο http://greenspaces.gr (η φόρμα θα ανοίξει από τις 10 Μαΐου)
  2. Πραγματοποιήστε τη δράση σας στο διάσημα 10 Μαίου-5 Ιουνίου.
  3. Στείλτε μας φωτογραφίες (ασφαλείς, χωρίς να φαίνονται πρόσωπα παιδιών) κι έναν σύντομο απολογισμό στο greenspaces@wwf.gr, ώστε να αναδείξουμε τη συμμετοχή σας μέσα από την ιστοσελίδα μας και να την συμπεριλάβουμε στον τελικό απολογισμό της καμπάνιας, ο οποίος και θα σας σταλεί!

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral