Μη τοποθέτηση εκπαιδευτικού Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ 07 στις σχολικές μονάδες ΠΕ και ΔΕ στη Σκόπελο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2017 - 14:14 | Author: Newsroom

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- Των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, του Γυμνασίου Σκοπέλου Καισάριος Δαπόντες, του Λυκείου Σκοπέλου, του ΕΠΑΛ Σκοπέλου και του Γυμνασίου Γλώσσας Σκοπέλου Μαγνησίας.

 Μη τοποθέτηση εκπαιδευτικού Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ 07, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νήσου Σκοπέλου Μαγνησίας.

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

Είμαστε γονείς και κηδεμόνες μαθητών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νήσου Σκοπέλου Μαγνησίας, που τα παιδιά μας, έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γερμανικά. Αιτία της παρούσης διαμαρτυρίας, αποτελεί η μη πρόσληψη του αντίστοιχου εκπαιδευτικού.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια η πρόσληψη εκπαιδευτικού ΠΕ 07 καθυστερεί αναίτια και ενώ υπάρχει εκπαιδευτικός που διαμένει μόνιμα στο νησί, που δηλώνει αποκλειστικά ως επιλογή την Β΄ Μαγνησίας.

Η καθηγήτρια Μαντούκου Ευαγγελία του Παναγιώτη, κλήθηκε το έτος 2016-2017 από την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Βόλου, να καλύψει το μειωμένο ωράριο των δεκατεσσάρων (14) ωρών

( 6 ώρες στο Γυμνάσιο Σκοπέλου, 4 ώρες στο Γυμνάσιο Γλώσσας Σκοπέλου και 4 ώρες στο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου), μόλις στα τέλη Νοεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στις 29.11.2016.

Η φετινή χρονιά βρίσκει την συγκεκριμένη θέση κενή, με αποτέλεσμα οι δέκα (10) μαθητές της Ε’ τάξης του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου που είχαν δηλώσει την Γερμανική Γλώσσα, να διδάσκονται την Γαλλική, χωρίς να είναι η επιλογή τους.

Οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων, ακόμη περιμένουν την αναπλήρωση της θέσης, παρουσιάζοντας κενά στο πρόγραμμά τους, κάτι που παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των ιδίων, καθώς και ολόκληρων των σχολικών μονάδων.

Επειδή θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα της εκπαίδευσης, όπως άλλωστε περιγράφεται στο Σύνταγμα της χώρας μας, και επειδή θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ουσιαστικοί δέκτες της μάθησης και όχι τουρίστες και παρείσακτοι στο Σχολείο τους, λαμβάνοντας την αίσθηση απαξίωσης από αυτό, ζητούμε την ουσιαστική σας παρέμβαση και πίεση στους αντίστοιχους φορείς, ώστε να τοποθετηθεί εκπαιδευτικός ΠΕ 07 Γερμανικής Γλώσσας. Η σχολική χρονιά προχωρά, οι εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται προσπαθούν πάση θυσία να παρακάμψουν την Σκόπελο που θεωρείται ένας δύσκολος προορισμός, και η ελπίδα να παρουσιαστεί εκπαιδευτικός που θα μπορούσε να μας αναλάβει να είναι μηδαμινή. Ήδη έχουν χαθεί πολλές ώρες και δεν επιθυμούμε τα παιδιά μας να είναι όμηροι παραλείψεων ή άλλων πεποιθήσεων. Ξεκινήσαμε με την παρούσα επιστολή, με την ελπίδα πως θα συμβάλλετε με τον καλύτερο τρόπο στο σοβαρότατο αυτό θέμα. Σας δηλώνουμε πως είμαστε διατεθειμένοι αν δεν υπάρξει λύση, εν συνεχεία να καταφύγουμε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να αναζητήσουμε τις όποιες ευθύνες της Διεύθυνσης για την απαράδεκτη κατάσταση που εδώ και εβδομάδες βιώνουν τα παιδιά μας.

Μετά τιμής, οι αιτούντες γονείς  / κηδεμόνες δια του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ    –      ΔΑΦΝΗ ΧΛΙΒΕΡΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral