Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/09/2014 - 16:39 | Author: Newsroom

Νέα φάση αποσπάσεων αλλά μόνο σε σχολεία, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με… σχετική ενημέρωση που είχε το ΔΣ της ΔΟΕ από τον υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις σε φορείς.

Οι χθεσινές έκτακτες συναντήσεις που είχε τόσο η ΔΟΕ, όσο και η ΟΛΜΕ με τον κ. Λοβέρδο είχαν βασικό θέμα τα κενά στα σχολεία. Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να συμβαδίζουν οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών με τις ανακοινώσεις του υπουργείου και γι’ αυτό το λόγο πρότεινε συνεργασία επάνω σε αυτό το θέμα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Παιδείας εκτιμά ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει το σύνολο των προσλήψεων των αναπληρωτών. Από εκεί και πέρα θα κρατηθούν κάποιες πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών σε έκτακτα κενά που ενδεχομένως να προκύψουν για λόγους υγείας.

Επίσης ο υπουργός ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία για το πειθαρχικό των εκπαιδευτικών, θέμα που το ανακαίνισε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης. Ο υπουργός αρνήθηκε το πάγωμα της αξιολόγησης, ενώ νέα συνάντηση γι’ αυτό το θέμα αναμένεται με τη ΔΟΕ στις 20 Σεπτεμβρίου.

Επίσης να αναφέρουμε ότι αναβάλλονται οι εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, ενώ θέμα επικείμενης συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την ΟΛΜΕ θα είναι και οι αναθέσεις καθώς έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνέντευξη Τύπου των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ όπου και θα γίνει εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία καθώς και στις ελλείψεις που έχουν σε διδακτικό προσωπικό.

newsbeast.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral