Μέχρι 16 Οκτωβρίου συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές της Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/10/2017 - 20:47 | Author: Newsroom

Κλειστή εξακολουθεί να είναι η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών, οι οποίοι ζητούν την επίλυση οικονομικών τους αιτημάτων. Τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής, που ξεκίνησαν απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν τη συνέχισή της μέχρι και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, οπότε θα συνεδριάσουν και πάλι για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, με στόχο «να ανευρεθεί βιώσιμη λύση στο θέμα των οφειλών παρελθόντων ετών στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ)», καθώς, όπως σημειώνουν, «πρόκειται για ποσά που έχουν ήδη φορολογηθεί».

Το κύριο αίτημα των πανεπιστημιακών οδοντιάτρων είναι η διευθέτηση του ζητήματος που έχει ανακύψει από την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν στον ΕΛΚΕ του πανεπιστημίου ένα ποσό από τον τζίρο που έχουν από το ιδιωτικό οδοντιατρείο τους. Αναφέρουν ότι με βάση τον τελευταίο νόμο, το ποσό αυτό έχει οριστεί στο 7% επί του τζίρου.

Οι καθηγητές ζητούν «να ρυθμιστεί περαίωση των οφειλών στον ΕΛΚΕ από παρακράτηση για εισοδήματα ελευθέρου επαγγέλματος παρελθόντων ετών, για λόγους ισονομίας και ισότητας σε σχέση με τις εταιρείες για τις οποίες έχει ήδη θεσμοθετηθεί, πράγμα που αποτελεί τη μόνη λύση που μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα μέλη ΔΕΠ».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral