Μεταβολή ωρολόγιου προγράμματος του ολοήμερου νηπιαγωγείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/08/2016 - 11:28 | Author: Newsroom

Απόσπασμα από τη συζήτηση για τα θέματα της προσχολικής στον Real FM.

Σύσσωμος ο κλάδος των νηπιαγωγών, μόνιμων και αναπληρωτών, τάσσονται υπέρ της μη μεταβολής του ωρολόγιου προγράμματος του ολοήμερου νηπιαγωγείου και στη θεσμοθέτηση του υπάρχοντος ωραρίου των νηπιαγωγών.

Ο ενιαίος τύπος ολοήμερου , προσομοιάζει με τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού, παραβλέποντας τη διαφορά στη δομή και λειτουργία του ολοήμερου δημοτικού απο το ολοήμερο νηπιαγωγείο.

Ένα πρόγραμμα που καταργεί σημαντικές παραμέτρους της προσχολικής, όπως τις ελεύθερες δραστηριότητες,τον σχεδιασμό των οργανωμένων ομαδικών δραστηριοτήτων,τη συζήτηση και αξιολόγηση της ομάδας. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις ενδιάμεσες αποχωρήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών .

Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλά διαλείμματα ως ένα “τρικ” έμμεσης αύξησης του ωραρίου μας.

Ένα πρόγραμμα που όπως όλοι καταλαβαίνουμε αποκλειεται να γράφτηκε απο νηπιαγωγό.

Χαιρόμαστε που και οι καθηγητές των σχολών μας τάσσονται με την άποψή μας και θα έχουμε και έγγραφη απόφαση σύντομα.

Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε το ολοήμερο νηπιαγωγείο,όχι με μια κοντόφθαλμη λογική,αυτή της απώλειας θέσεων εργασίας μας, αλλά κυρίως για να έχουν τα παιδιά μας και οι μαθητές μας μια ποιοτική προσχολική εκπαίδευση.

Το ενιαίου τύπου ολοήμερο νηπιαγωγείο αποτελεί απόφαση πολιτική,την οποία θα δούμε σύντομα,χωρίς κανένα παιδαγωγικό έρεισμα,χωρίς καμία τεκμηρίωση. Μπροστά στη βούληση για περικοπή θέσεων εργασίας,διαλύεται ο,τι θετικό είχε να επιδείξει η δημόσια εκπαίδευση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στο υπουργείο παιδείας προφανώς εισακούονται μόνο τα αιτήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Συγχαρητήρια και απο εμάς λοιπόν!

Τόσα χρόνια ακούμε τη φράση ” ο μαθητής στο κέντρο των σχεδιασμών”….

Και τόσα χρόνια ο μαθητής βρίσκεται στο περιθώριο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral