Μεταθέσεις – Απομένει η σύνταξη των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού ανά περιοχή μετάθεσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/05/2015 - 14:43 | Author: Newsroom

Απάντησή του σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων απομένει η σύνταξη των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού κατά περιοχή μετάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν.3848/2010 και του άρθρου 5 του ΠΔ 50/96, με σκοπό τον προσδιορισμό των κενών οργανικών θέσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής άμεσα θα προχωρήσουν οι λοιπές υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους.Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε απάντηση ερώτησης του Βουλευτή Χρ. Μπουκώρου με θέμα «Καθυστέρηση των υπηρεσιακών μεταβολών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς».Παράλληλα ο Τάσος Κουράκης γνωστοποιεί ότι η διαδικασία των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει μέσα στα οριζόμενα από το νόμο χρονικά περιθώρια καθώς εκδόθηκε εμπρόθεσμα η σχετική εγκύκλιος μεταθέσεων ενώ η κατάθεση, η ηλεκτρονική καταχώρηση και ο έλεγχος των αιτήσεων ολοκληρώθηκε. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αμφισβητούμενων περιπτώσεων αίτησης μετάθεσης των εκπαιδευτικό από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Όπως έχουμε γράψει η ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων αναμένεται στα μέσα Ιουνίου ενώ και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής τοποθετεί το χρονικό διάστημα της ανακοίνωσης των ονομάτων στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταγραφής των κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών, διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Καλόγηρος Βασίλειος

newsbeast

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral