Μετά τους Ιταλούς και οι Έλληνες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα Ευρωπαικά Δικαστήρια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/11/2014 - 00:31 | Author: Newsroom

Μια απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο (πρώην Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) που είναι το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο (όργανο της δικαστικής εξουσίας) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δικαιώνει Ιταλούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και φαίνεται να φέρνει τα πάνω κάτω και στην Ελλάδα.

Περίπου 300.000 εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει ήδη πάνω από 36 μήνες προϋπηρεσία ως εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κατέφυγαν στο παραπάνω δικαστήριο και δικαιώθηκαν.

Συγκεκριμένα η πρόσληψη εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι διαθέτουν ήδη τρίχρονη επαγγελματική εμπειρία, αντίκειται στο ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Marko Ilesic. Δικαιώθηκε έτσι η προσφυγή που έκανε το συνδικάτο ANIEF** πριν από πέντε χρόνια ενάντια στη ευρύτατα διαδεδομένη τακτική της πρόσληψης στο ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός απευθυνθεί στα ιταλικά δικαστήρια, θα πρέπει σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μονιμοποιηθεί.

Ήδη Έλληνες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν εργασία πάνω από 36 μήνες, ήλθαν σε επαφή με δικηγόρο, ο οποίος και τους συμβούλεψε να γίνει ομαδική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

e-mesara.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral