Μετά από 3 θητείες αίτηση για Διευθυντές οι μεταταγμένοι στην Πρωτοβάθμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/07/2017 - 21:15 | Author: Newsroom

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί του Ιουλίου του 2013, ήθελα να σας ενημερώσω για μία καταφανέστατη αδικία που πλήττει όλες/όλους τις/τους μεταταγμένες/μεταταγμένους αυτού του έτους, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την οποία ίσως κάποιες/κάποιοι δεν την σκέφτηκαν και δεν εντρύφησαν στις μελλοντικές συνέπειές της.

Αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί, να ανατρέψουμε το Άρθρο 1, του NOMOΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4473/30-5-2017, για τη ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ Ε.Κ. που αναφέρει το εξής: «Ως Διευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με δεκαετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία σε αυτήν», να ξέρετε το εξής:

Αν ο νόμος ισχύσει ως έχει, θα έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε αίτηση για διευθυντές/διευθύντριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά από εννέα (9) χρόνια.

Φέτος δεν είχατε, άρα πάει χαμένη μία τριετία,

το 2020 θα έχετε συμπληρώσει επτά (7) χρόνια, άρα πάλι δεν θα έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε αίτηση,

αλλά και το 2023 δεν θα έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε αίτηση, διότι αν γίνουν οι αιτήσεις, τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2023, επειδή το ΦΕΚ της μετάταξής σας δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, του 2013, πάλι δεν θα έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε αίτηση, διότι θα σας λείπουν δύο (2) μήνες.

Συντονιστείτε, οργανωθείτε, ιδρύστε Σύλλογο μεταταγμένων εκπαιδευτικών του 2013, μιας και είστε περίπου 3.500 άτομα.

Πρέπει να παλέψετε να άρετε την αδικία, που θα σας στερήσει το δικαίωμά σας, στη διεκδίκηση μιας θέσης διευθυντή/ διευθύντριας, με ίσα δικαιώματα με τις/τους άλλες/άλλους εκπαιδευτικούς.

Είστε αξιόλογοι/ες συνάδελφοι με πολλά προσόντα οι περισσότεροι/ες και έχετε πολλά να προσφέρετε στις διευθύνσεις των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μην το αφήσετε, γιατί θα είναι καταστροφικό για την πορεία σας, αν θελήσετε να διεκδικήσετε μια μελλοντική θέση διευθυντή/διευθύντριας.

Επιμένω και σας προτρέπω να δράσετε γρήγορα και συντονισμένα, διότι και εγώ προσωπικά πλήττομαι από τον νόμο για δεύτερη φορά και παρά την επιτυχή διετή θητεία μου ως διευθυντής, αποκλείστηκα από τον πίνακα υποψηφίων διευθυντών, λόγω της καινούργιας προαναφερθείσας παραγράφου, που προστέθηκε στον νόμο του 2015, περί επιλογής διευθυντών.

Με εκτίμηση  Δημοσθένης Χατζηλέλεκας

Μεταταγμένος εκπαιδευτικός από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral