Μεγάλη διάκριση για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/06/2018 - 13:16 | Author: Newsroom

Την Παρασκευή 01/06/2018 μαθητές της Β τάξης των τομέων Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμών και Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχουβρέθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματικότητας Νέων ΣΕΝ/JA.

Το Σωματείο Επιχειρηματικότηταs Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) αποτελεί το φορέα του Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide, είναι ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόσμο που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 11 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο.

Η τελική φάση περιελάμβανε την βράβευση των δέκα καλύτερων επιχειρήσεων και έναν επιπλέον διαγωνισμό για την επιλογή των τεσσάρων καλύτερων από αυτές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός παιδείας κος Δημήτριος Μπαξεβανάκης και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Οι επιχειρήσεις αυτές ξεχώρισαν μεταξύ περίπου 130 ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετείχαν φέτος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η επιχείρηση των μαθητών ονομάζεται SmΑrd Solutions. Πιο συγκεκριμένα η SmArd Solutions δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, με τρόπο απλό, φιλικό και προσιτό. Το καινοτόμο προϊόν της, SmArdLock, αποτελεί ένα σύστημα έξυπνου θυροτηλεφώνου με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, από οπουδήποτε μέσω του διαδικτύου. Αυτό που διαφοροποιεί το SmArdLock από άλλα προϊόντα είναι η ευκολία προσαρμογής του σε νέες χρήσεις, δηλαδή προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε συσκευή με λειτουργία Οn/Οff. Ταυτόχρονα, η SmArd Solutions παρέχει σε πελάτες, κατά παραγγελία ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις.

Η εικονική επιχείρηση των μαθητών είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί στην διεθνή έκθεση ALEXPO 2018 από 15-19 Ιουνίου 2018 μετά από την ευγενική χορηγία ενός περιπτέρου, πανώ και φυλλαδίων για το σκοπό αυτό, από το Επιμελητήριο Έβρου. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις αλλαγές στο ΕΠΑΛ και τις δράσεις των τομέων του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στη διάρκεια της έκθεσης Alexpo 2018 συμμετείχαν στο περίπτερο οι μαθητές της ομάδας που διακρίθηκε καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του συλλόγου εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου.

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι:
● Τζίρα Χρυσούλα Γενική Διευθύντρια
● Αντωνιάδου Χριστίνα Διευθύντρια Διοικητικής Μέριμνας
● Παπαχρήστου Ζήσης Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης (RnD)
● Τιάμαρος Νικόλαος Διεύθυντής Μάρκετινγκ
● Καχρεμάν Αχμέτ Διευθυντής Παραγωγής

Στην ανάπτυξη του προϊόντος και στην παραγωγή συμμετείχε το σύνολο των μαθητών της Β, καθώς και εθελοντικά μαθητές της Γ τάξης των προαναφερόμενων τομέων.

 

Οι καθηγητές που συντόνιζαν την ομάδα ήταν η κα Τασίδου Δήμητρα Πληροφορικός, Τσιοράλη Θεοπούλα Πληροφορικός και ο Καψίδης Ιωάννης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, σύμφωνα με το e-evros.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral