Με χιλιάδες κενά τελειώνει το διδακτικό έτος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/04/2016 - 14:54 | Author: Newsroom

«Με περισσότερα από 2.500 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1.000 κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαίνεται ότι τελειώνει το φετινό διδακτικό έτος.

Οι χιλιάδες διδακτικές ώρες που έχασαν τα παιδιά μας από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, στην αποτυχημένη προσπάθεια της τωρινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας (κ. Φίλης) να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος διδακτικού έτους (!) τα κακώς κείμενα της προηγούμενης (κ. Mπαλτάς), θα έχουν μεγάλο κόστος για το μέλλον τους».

H δραματική κατάσταση με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αναδεικνύεται από τον Συντονιστή της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτή Επικρατείας, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Φορτσάκη σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων ΝΔ, Βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (κ.κ. Ιωάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλωρίνης, Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Βουλευτής Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Βουλευτής Ευρυτανίας, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Βουλευτής Πιερίας, Γεωργία Μαρτίνου, Βουλευτής Αττικής, Ελένη Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Γιώργος Στύλιος, Βουλευτή Άρτας).

Οι συνυπογράφοντες βουλευτές επισημαίνουν ότι «η ζημιά την οποία υφίστανται τα παιδιά μας θα γίνει πλήρως αντιληπτή σε λίγα χρόνια, όταν θα κληθούν να σταδιοδρομήσουν, να συναγωνιστούν στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό στίβο συνομήλικούς τους, ιδίως από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, οι οποίοι θα υπερτερούν, καθώς δεν έχουν βιώσει αυτό το εκπαιδευτικό χάλι. Αυτή η τραγωδία πρέπει επιτέλους να τελειώσει και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί και του χρόνου για να μην καταλήξουν οι μαθητές μας αποπαίδια της Ευρώπης. Παρά τη διάχυτη αγωνία όλων μας, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει δυστυχώς να μη δίνει πειστικές εξηγήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο σχολικό έτος».

Kλείνοντας, οι συνυπογράφοντες βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό Παιδείας:

1) Με πόσα κενά τελειώνει το φετινό διδακτικό έτος;

2) Σε ποιες ενέργειες έχει ήδη προβεί το Υπουργείο Παιδείας για να μην αντιμετωπίσουμε και του χρόνου χιλιάδες κενά στα σχολεία από την έναρξη μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους; Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας;

3) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του «περίφημου» σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τους 20.000 διορισμούς στην εκπαίδευση την επόμενη τριετία;

Loading...
  • europalso

    ideascentral