Με τα ίδια βιβλία και Α.Π.Σ. το 2015-16 στο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2015 - 12:03 | Author: Newsroom

Με τα ίδια βιβλία και με τα ίδια Α.Π.Σ. θα συνεχιστεί η επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016 σε όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με επίσημη ανακοίνωση από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Επομένως για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016:
  • Τα νέα ΑΠΣ που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ στις 27/01/2015 δεν θα ισχύσουν την επόμενη σχολική χρονιά (χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση με Υ.Α. για το θέμα αυτό είτε για την αναστολή τους είτε για την κατάργηση τους).
  • Από την επόμενη σχολική χρονιά επενέρχεται η ρύθμιση που καθορίχει την εξεταστέα ύλη μέχρι τα 2/3 της διδακτέας. Ωστόσο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί και η απόφαση που καθορίζει την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Α΄και Β΄ Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. (με μείωσή της) για το τρέχον σχολικό έτος.
  • Μικροαλλαγές θα υπάρξουν στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της Γ΄Λυκείου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές, ώστε να μπορούν να δηλώσουν σχολές από περισσότερα του ενός επιστημονικά πεδία (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία για το τελευταίο).Το πιθανότερο είναι να προστεθεί μάθημα «γέφυρα» η επιλογή του οποίου θα οδηγήσει σε δηλώσεις σχολών από περισσότερα επιστημονικά πεδία.
  • Η υποχρεωτικότητα της Τράπεζας Θεμάτων καταργείται και η επιλογή των θεμάτων γίνεται από τον διδάσκοντα που μπορεί να χρησιμοποιήσει και θέματα από την Τράπεζα προαιρετικά (με νομοθετική ρύθμιση).
  • Ο βαθμός της Α΄, της Β΄τάξης καθώς και της Γ΄ τάξης δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (με νομοθετική ρύθμιση)..
  • Ως βαθμός προαγωγής στην Α΄και Β΄ τάξη, καθώς και ως βαθμός απόλυσης από την Γ΄ Λυκείου, ορίζεται το 9,5 (με νομοθετική ρύθμιση)..
Σε ό,τι αφορά στην Γ΄τάξη Λυκείου για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού (Κατεύθυνσης) η ύλη θα είναι από το ίδιο βιβλίο και δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή της ( αναμένοντας τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄Λυκείου θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος, ώστε να αντιστοιχεί η εξεταστέα ύλη στις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας οι οποίες είναι αυξημένες(;) σε σχέση με τώρα), ενώ ερωτηματικό παραμένει η ύλη στο μάθημα ¨Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» τόσο ως προς το περιεχόμενό της όσο και ως προς την έκτασή της με δεδομένο τις αυξημένες ώρες (;) εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

Αναμένεται η ανακοίνωση της διατήρησης των σχολικών βιβλίων και η κατάργηση των νέων Α.Π.Σ. (που πήραν ΦΕΚ 27/01/2015).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

http://xkfilippidis.blogspot.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral