Με προσφυγές προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/10/2015 - 14:43 | Author: Newsroom

Με προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια απειλούν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων που έχουν περιθώριο να υπαχθούν η όχι στο νέο φορολογικό καθεστώς του 23% ΦΠΑ.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων κ. Χαρ. Κυραϊλιδης.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα προσφύγουμε κι εμείς στην δικαιοσύνη, αλλά δεν θα δούμε το τρένο να έρχεται επάνω μας» δήλωσε από τον πλευρά του σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος την συντονιστικής επιτροπής γονέων των ιδιωτικών σχολείων κ. Ιωακ. Καλιβρούσης .

Ο κ. Καλιβρούσης είπε ότι σήμερα 85.000 φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία και εκπροσωπούνται 146 σύλλογοι γονέων απ όλη τη χώρα. Όπως δήλωσαν οι γονείς «ιδιωτικά σχολεία δεν υπάρχουν μόνο στα βόρεια προάστια, αλλά και σε περιοχές χαμηλών εισοδημάτων».

«Εάν εφαρμοστεί το μέτρο του ΦΠΑ τουλάχιστον 20.000 παιδιά θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση» είπαν οι εκπρόσωποι των γονέων μαθητών ιδιωτικών σχολείων. Επίσης θα απολυθούν πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικών.

Τόνισαν ακόμη ότι τα 5 -10 ακριβά ιδιωτικά σχολεία δεν εκπροσωπούν το μέσο όρο των ιδιωτικών σχολείων της χώρας. Οι γονείς των μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία δήλωσαν ότι δεν δέχονται ούτε τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% αλλά θέλουν την πλήρη κατάργηση του μέτρου.

Όπως είπε από τον πλευρά του ο κ. Κυραϊλιδης τα ιδιωτικά σχολεία τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να επιβεβαιωθεί η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα ότι το μέτρο θα καταργηθεί.

Loading...
  • europalso

    ideascentral