Με πολλά προβλήματα και φέτος ξεκίνησε η λειτουργία των ΔΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2017 - 11:46 | Author: Newsroom

Κε Υπουργέ η λειτουργία των ξεκίνησε στις 9/10/2017 δυστυχώς με τα γνωστά σε όλους  προβλήματα τα αποτελέσματα των οποίων είναι πλέον ορατά και συμβάλλουν στην υπολειτουργία ειδικοτήτων με αποτέλεσμα την πλημμελή κατάρτιση  των καταρτιζόμενων σε αυτά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η σημερινή επικρατούσα κατάσταση στα ΔΙΕΚ το μόνο που εξυπηρετεί είναι δυστυχώς η δικαίωση της «φωτογραφικής» δήλωσης σας ως Υπουργού Παιδείας (19/10/2017) για … «ένα πολύ περίπλοκο και θολό τοπίο με τα ΙΕΚ», σαν επιστέγασμα παλαιότερων απαξιωτικών δηλώσεων για τα ΔΙΕΚ από συνεργάτες και στελέχη του Υπουργείου.

Επειδή οι Καταρτιζόμενοι, οι Εκπαιδευτές, το Διοικητικό προσωπικό είναι οι μόνοι αμέτοχοι για την περιπλοκότητα στην οποία αναφέρεστε  και την δεινή εκ νέου κατάσταση που πλήττει τα ΔΙΕΚ, όσο και η συνεχόμενη και σκόπιμη; υποβάθμιση του Θεσμού και προς αποφυγή περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων παρακαλούμε κύριε Υπουργέ της Παιδείας όπως ενημερώσετε:

 • Για το στάδιο της διαδικασίας χρηματοδότησης και τις εγκεκριμένες πιστώσεις του Γ.Λ.Κ. προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. που αφορούν την επιχορήγηση του ΙΝ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με σκοπό την κάλυψη των δαπανών και υποχρεώσεων (αυτής της μισθοδοσίας των Εκπαιδευτών συμπεριλαμβανομένης) λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο 2017 Β!, Άλλως πως λειτουργούν;
 • Για τις ξεκάθαρες, και εμπεριστατωμένες θέσεις σας για το μέλλον των ΔΙΕΚ, ώστε να μην υπάρχουν θολά τοπία, και τις οποίες πρέπει να καταστήστε  γνωστές «χθές…» ώστε να μην αποτελέσουν πρακτικές σκοπιμότητας και τετελεσμένων γεγονότων.
  Με ημίμετρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί Κατάρτιση.

  Τέλος θα πρέπει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιληφθεί ότι τα ΔΙΕΚ αποτελούν το μόνο σύγχρονο και σίγουρο πυλώνα για την μετάβαση κάθε καταρτιζόμενου αλλά και επανακαταρτιζόμενου, στην  διασύνδεση του με την αγορά εργασίας.

  Για το Δ.Ε. του Ε.Δ.ΙΕΚ

  Ο Πρόεδρος                                         Γ. Γραμματέας

  Δημήτρης Χαριλάου                  Νεκτάριος Μπεχράκης

Loading...
 • europalso

  ideascentral