Με νέα ρύθμιση λύση για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2015 - 21:12 | Author: Newsroom

Με νέα ρύθμιση λύση για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο λέει το Υπουργείο Παιδείας

Με νέα ρύθμιση θα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει για την λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου και τις συμβάσεις των συμβασιούχων του ΕΑΠ.

Παράλληλα παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων δόθηκε για ένα μήνα – έως 15/12/2015 – μέσω ΕΣΠΑ.

Το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτή Β΄ Αθηνών της ΝΔ Άννας Καραμανλή σχετικά με το προσωπικό του ΕΑΠ, αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη λήξη των συμβάσεων των 177 εργαζομένων.

Όπως είναι γνωστό το μεγαλύτερο ποσοστό του προσωπικού του ΕΑΠ απασχολείται με καθεστώς συμβάσεων έργου, με τη μισθοδοσία τους να καλύπτεται μέχρι τώρα από ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ).

Σύμφωνα με το Υπουργείο, εξασφαλίστηκε η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων για ένα μήνα – έως 15/12/2015 – μέσω ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια το Υπουργείο υποστηρίζει ότι μέσω νομοθετικής ρύθμισης θα δοθεί λύσει για την παραμονή τους έως και τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους(31/8/2016).

Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας, στην απάντησή του, ισχυρίζεται ότι στο ανωτέρω χρονικό διάστημα θα καταρτιστεί οργανόγραμμα των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΑΠ, όπου θα αποτυπώνονται οι απαραίτητες, για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, θέσεις προσωπικού και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό.

Ωστόσο συμφωνα με το dikailogitika.gr δεν προκύπτει καμία σαφής δέσμευση και κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών. Παράλληλα το Υπουργείο απαντά με αόριστες υποσχέσεις αναφορικά με την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την εκλογή οργάνων διοίκησης του ΕΑΠ, παραπέμποντας στην κατάθεση προτάσεων στο προσεχές μέλλον.

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του ζητήματος και θα παρέμβει εκ νέου όποτε κριθεί αναγκαίο. Το ΕΑΠ αποτελεί κατάκτηση της δημόσιας εκπαίδευσης και θα πρέπει να διασφαλιστεί τόσο η εύρυθμη λειτουργία του όσο και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral