Με ευθύνη Φίλη παραγκωνισμός χιλιάδων αδικηθέντων εκπαιδευτικών επιτυχόντων ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2016 - 13:12 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ παραμένουν για ακόμη μία φορά στα αζήτητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο υπουργός παιδείας κύριος Νικόλαος Φίλης με την επιλογή του να διατηρήσει το υπάρχον αντισυνταγματικό και πολλάκις καταδικαστέο από το ΣτΕ σύστημα προσλήψεων για το σχολικό έτος 2016-2017, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να καταστρατηγηθεί για ακόμα μία φορά το Σύνταγμα, να απαξιωθούν πλήρως οι αποφάσεις της δικαιοσύνης και εν τέλει να συνεχισθούν οι χρόνιες αδικίες (ήδη από το 2002) που υπέστησαν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί.

Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν σε άλλους κυβερνητικούς τομείς, με τελευταίο παράδειγμα τη δικαίωση των επιτυχόντων διοικητικών υπαλλήλων στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 1998 (στη θέση τους προσλήφθηκαν, παρανόμως και αναξιοκρατικώς, ψηφοφόροι κυρίως των δύο πάλαι ποτέ κραταιών κομμάτων), ο κύριος Φίλης κρατά ως φαίνεται μία ιδιαιτέρως αρνητική, στα όρια της εμπάθειας, στάση απέναντι στους αντίστοιχους επιτυχόντες ΑΣΕΠ εκπαιδευτικούς. Η προσωπική του συμβολή στην παράταση των χρόνιων αδικιών που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί αυτοί με τη διατήρηση κι εφέτος του παλαιού αντισυνταγματικού συστήματος προσλήψεων, οι άκρως μεροληπτικές του τοποθετήσεις υπέρ όσων ωφελήθηκαν από τη χρόνια καταστρατήγηση των νόμων και τέλος, οι πάμπολλες αρνήσεις του στα αιτήματά των επιτυχόντων για συνάντηση και δημοκρατικό διάλογο μαζί του, επιβεβαιώνουν περίτρανα του λόγου το αληθές.

Εύλογα και ενόψει της νομοθέτησης του νέου μόνιμου συστήματος προσλήψεων τον ερχόμενο Δεκέμβρη, η μεροληπτική αυτή στάση του υπουργού παιδείας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αγωνία σε χιλιάδες θιγόμενους εκπαιδευτικούς. Οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι οι προθέσεις Φίλη, όπως έως και σήμερα έχουν αναδειχθεί δημόσια, στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον τους και το σημαντικότερο απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από την ουσία και το περιεχόμενο των αποφάσεων του ΣτΕ 4303 και 527/2015, αποφάσεις οι οποίες τους δικαιώνουν πλήρως. Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι η απομάκρυνση του κυρίου Φίλη από την ουσία των αποφάσεων του ΣτΕ πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή και μεθοδικότητα κι αυτό διότι οι αποφάσεις αυτές τον δεσμεύουν θεσμικά αλλά και τον υποχρεώνουν να νομοθετήσει βάσει αυτών.

Σύμφωνα πάντα με τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ, η μεθοδικότητα του υπουργείου αποδίδει σταδιακά και έχει σαν απώτερο στόχο την «αθόρυβη» απεξάρτηση των αποφάσεων του ΣτΕ από την υποχρέωση της πολιτείας, όπως προκύπτει μέσα από τις αποφάσεις αυτές, να αποκαταστήσει όσους η ίδια ζημίωσε επί σειρά ετών. Το υπουργείο θα προσπαθήσει, δηλαδή, τον ερχόμενο Δεκέμβρη, να νομοθετήσει ένα Συνταγματικώς ανεκτό και ενδεχομένως αδιάβλητο ως προς τις διαδικασίες σύστημα προσλήψεων, χωρίς να αποκαταστήσει ωστόσο τις αδικίες που υπέστησαν οι αδικηθέντες του προηγούμενου αντισυνταγματικού συστήματος εκπαιδευτικοί. Η μη αποκατάσταση των αδικηθέντων εκπαιδευτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο μόνο τρόπους. Είτε με το να ξεκινήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο νέο σύστημα από μηδενική βάση, είτε, το πιο πιθανό, με το να διατηρηθεί ο συσχετισμός μοριοδότησης που ίσχυε στο παλαιό αντισυνταγματικό σύστημα μεταξύ των επιτυχόντων και των μη επιτυχόντων ΑΣΕΠ, ο οποίος και κλίνει, λόγω των καταστρατηγήσεων της νομιμότητας, συντριπτικά υπέρ των δεύτερων.

Η διατήρηση του μοριοδοτικού συσχετισμού του παλαιού αντισυνταγματικού συστήματος θα πραγματοποιηθεί με τη μεταφορά στο νέο σύστημα της μοριοδοτικής ισχύος των τοξικών προϊόντων του συστήματος αυτού και κυριότερα των παράτυπα αποκτούμενων προϋπηρεσιών από προσλήψεις που δεν ελέγχθηκαν ποτέ από το ΑΣΕΠ. Νομιμοποιώντας ωστόσο τις εν λόγω προϋπηρεσίες ουσιαστικά το υπουργείο θα παγιώσει τις επί 15 και πλέον χρόνια συσσωρευμένες αδικίες που υπέστησαν οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ, διότι όπως προκύπτει από τα οριζόμενα του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ, αυτή η παράνομα και αναξιοκρατικά αποκτημένη προϋπηρεσία είχε ως αποτέλεσμα τον πλήρη και αδικαιολόγητο παραγκωνισμό τους στην χρόνια αδιοριστία.

Με λίγα λόγια από το επόμενο σχολικό έτος και εφόσον η δικαιοσύνη δεν σταθεί, ως οφείλει, στο ύψος του ανεξάρτητου θεσμικού της ρόλου, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιούνται με ένα νέο σύστημα στο οποίο και πάλι θα κυριαρχούν απόλυτα οι ωφελημένοι των χρόνιων καταστρατηγήσεων του Συντάγματος. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα δηλαδή. Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ταυτόχρονα και το κύκνειο άσμα όσων έκαναν το λάθος να ακολουθήσουν τόσα χρόνια τη νομιμότητα και να εμπιστευτούν το κράτος.

Με βάση τα παραπάνω:

– Καλούμε τον υπουργό παιδείας κύριο Φίλη να πάψει επιτέλους να παίζει κρυφτό και να αποδεχθεί άμεσα το αίτημά μας για έναν έντιμο, καθαρό και δημοκρατικό διάλογο μαζί του

.

– Καλούμε τον υπουργό να πάψει επιτέλους να μας εμπαίζει παίζοντας με τις λέξεις αξιοκρατία, ΑΣΕΠ, αποφάσεις δικαιοσύνης κτλ. διότι όλες οι έως τώρα ενέργειές του λειτουργούν προς την αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση. Οι χρήσεις των εννοιών αυτών εκ μέρους του είναι σκόπιμες και στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό όσων ασχολούνται με τα της εκπαίδευσης, ως κάλυμμα των αντισυνταγματικών του επιλογών και του μη σεβασμού προς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

– Καλούμε τον υπουργό παιδείας να σταματήσει τους πολιτικαντισμούς και να εφαρμόσει αμέσως τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, 4303 και 527/2015 στην ολότητά τους.

– Καλούμε τέλος τον υπουργό παιδείας αντί να κατεργάζεται τρόπους αποφυγής του σκοπέλου των αποφάσεων αυτών προωθώντας επακόλουθα τον οριστικό παραγκωνισμό μας από την εκπαίδευση, να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση όλων όσων αδικήθηκαν από τις απαράδεκτες ενέργειες της κρατικής διοίκησης, την οποία πλέον εκπροσωπεί και της οποίας τα λάθη χρεώνεται ανεξάρτητα αν αυτά πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο ή όχι.

Ο αγώνας μας είναι Δίκαιος, Σύννομος και Ηθικός

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral