“Με αφορμή την εγκύκλιο για την υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών των εκπαιδευτικών στα σχολεία”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/02/2018 - 19:28 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ – Με αφορμή την για την υποχρεωτική παραμονή των στα σχολεία.

Το Υπουργείο υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης για το τρίτο μνημόνιο έστειλε στα σχολεία την εγκύκλιο ( 14181/ΓΔ4/26-1-18) που αναφέρεται στην υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Συνάδελφοι, πίσω απο αυτήν την φαινομενικά αθώα επαναδιατύπωση μιας ήδη ισχύουσας νομοθεσίας, ( 30 ώρες εργασιακό ωράριο , για εκτέλεση εξωδιδακτικών καθηκόντων που έχουν ανατεθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς από τον ΣύλλογοΔιδασκόντων) κρύβεται η αμφισβήτηση εργασιακών δικαιωμάτων μας, σχετικά με τον διαχωρισμό διδακτικού και εργασιακού ωραρίου μας και η προετοιμασία του εδάφους για υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Η εγκύκλιος αναφέρεται σε καθήκοντα που σήμερα οι εκπαιδευτικοί ήδη υλοποιούν. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να παραμένει στο σχολείο το αν δεν του έχει ανατεθεί γραπτώς στην αρχή της χρονιάς συγκεκριμένο καθήκον από το σύλλογο διδασκόντων .

Ο σύλλογος Δελμούζος καλεί όλους τους εκπαιδευτικούςμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, χωρίς ανέξοδες επαναστατικές κορόνες να διαφυλάξουντα εργασιακά τουςδικαιώματα και όλο αυτό να το ακυρώσουνστην πράξη όπως το έχουν ήδηκάνει και με την αυτοαξιολόγησηστο παρελθόν. Επιπλέον καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να αποφύγουν βιαστικές και αυθαίρετες ερμηνείες της εγκυκλίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στο επόμενο Δ.Σ. θα καθορίσει ημερομηνία σύσκεψης των μελών του Συμβουλίου με τους Δ/ντες των Δημοτικών Σχολείωνκαι τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων.

Το ΔΣ του συλλόγουθα σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφουςνομικά και συνδικαλιστικάσε περιπτώσεις αυθαιρεσίας απο την διοίκηση .

Ο ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας

Σάββας ΣεχίδηςΧαρά Γαλανοπούλου

Loading...
  • europalso

    ideascentral