• Μαυρωτάς «Με τον ΣΥΡΙΖΑ 2, η αριστεία επιβραβεύεται και παύει να είναι ρετσινιά»

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/11/2015 - 12:51 | Author: Newsroom

  Μαυρωτάς «Με τον ΣΥΡΙΖΑ 2, η αριστεία επιβραβεύεται και παύει να είναι ρετσινιά»

  Στην τοποθέτηση του για τα θέματα παιδείας που περιλαμβάνονται στο παρόν νομοσχέδιο, ο υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού Γ.

  Μαυρωτάς επικρότησε τη στάση της κυβέρνησης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διακριθέντων μαθητών σε μαθητικές ολυμπιάδες, καθώς όπως σχολίασε: «Βλέπουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ 2, η αριστεία πλέον να επιβραβεύεται και να παύει να είναι ρετσινιά».

  Σε ό,τι αφορά το άρθρο 42 και τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, σημείωσε ότι είναι εμφανής η δυσανεξία του ΣΥΡΙΖΑ στις αξιοκρατικές διαδικασίες σε θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης όπως και η εμμονή του σε κομματικές πρακτικές. Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι η επιλογή μελών των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ από τον κομματικά διορισμένο περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, είναι μια προσπάθεια κομματικής άλωσης των υπηρεσιών. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι προκειμένου να υπάρξει αντικειμενικότητα, αξιοκρατία και εναρμόνιση προς την κατεύθυνση της αποκομματικοποπίησης της δημόσιας διοίκησης, το Ποτάμι προτίθεται να καταθέσει σχετική τροπολογία.

  Για το άρθρο 43, σχολίασε ότι δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του Υπουργού ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί εκτός τάξης.

 • greekteachers.gr