Μαυρωτάς: «Ανάγκη για πραγματική αξιολόγηση στην εκπαίδευση και όχι μισόλογα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2016 - 12:55 | Author: Newsroom

Το καίριο ζήτημα της αξιολόγησης στην εκπαίδευση φέρνει το Ποτάμι στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Γιώργος Μαυρωτάς, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου. Γνωρίζοντας ότι μόνο στο άκουσμα της λέξης «αξιολόγηση» η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι Υπουργοί Παιδείας, αν δεν αντιδρούσαν εμφανώς αρνητικά, τουλάχιστον κωλυσιεργούσαν για την αναστολή κάθε διαδικασίας αξιολόγησης, το Ποτάμι καλεί τον νέο Υπουργό να ενημερώσει την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα για το σύστημα αξιολόγησης το οποίο θα εφαρμοστεί.

Ο κ. Μαυρωτάς ζητά ενημέρωση για τους λόγους καθυστέρησης των δράσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών όπως και ποιο θα είναι πλέον το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών από πλευράς του Υπουργείου. Ρωτά για το ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον ρόλο της ΑΔΙΠΠΔΕ και επίσης αναφέρεται στις εγκαίρως κατατεθειμένες προτάσεις του Ποταμιού για την αξιολόγηση και εάν αυτές λαμβάνονται υπόψη από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το Ποτάμι είναι υπέρ της πραγματικής αξιολόγησης σε κάθε πτυχή του δημοσίου και των φορέων του κράτους προεξέχοντος του σημαντικού χώρου της Παιδείας, καθώς για να βελτιώσεις κάτι πρέπει πρώτα να το μετρήσεις. Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται με ξεκάθαρους και διαφανείς κανόνες και κριτήρια με γνώμονα την αξιοκρατία και όχι τα μικροσυμφέροντα. Σκοπός κάθε ολοκληρωμένης και δομημένης διαδικασίας αξιολόγησης πρέπει να είναι ο εντοπισμός των προβληματικών σημείων και η διόρθωσή τους και όχι βέβαια ο τιμωρητικός χαρακτήρας στο πλαίσιο επίτευξης απλά ορισμένων ποσοτικών στόχων.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral