Μαθητικό συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη στα Προπύλαια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2014 - 15:09 | Author: Newsroom

Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν, για μια ακόμα φορά, οι μαθητές αύριο Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, με ραντεβού στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για αύριο και σε άλλες πόλεις.

Την περασμένη Πέμπτη, 27 Νοέμβρη, μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης, στην οποία είχαν μαζική και δυναμική παρουσία, μαθητές μέλη 15μελών και 5μελών συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εκεί, συζήτησαν για τη συνέχιση του αγώνα τους και την οργάνωση της συμμετοχή τους στο αυριανό μαθητικό συλλαλητήριο. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από δεκάδες ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια από την Καλλιθέα, το Μπραχάμι, την Καισαριανή, την Ηλιούπολη, τον Υμηττό, τον Βύρωνα, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Ιλιον, το Καματερό, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ιωνία, τη Μεταμόρφωση, το Χαλάνδρι, το Νέο Ψυχικό, τη Νέα Σμύρνη, τα Ανω Λιόσια, το Μενίδι, την Ελευσίνα κ.α. Συζήτησαν για τις αλλαγές που εφαρμόζονται και έρχονται στο λύκειο, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τις επιπτώσεις των εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων στη ζωή τους, για την ουσία των αλλαγών. Παράλληλα, μπήκαν στο τραπέζι πρωτοβουλίες, ώστε το κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές.

Οπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή, «συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στις 3 Δεκέμβρη με την υπόσχεση πως θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί!»

rizospastis.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral