Μαθητές κρέμασαν ζεστά ρούχα στα δέντρα για τους άστεγους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/12/2015 - 16:28 | Author: Newsroom

Σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ο σύλλογος γονέων και οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, θέλοντας να δώσουν λίγη ζεστασιά σε συμπολίτες τους που την έχουν ανάγκη αυτές τις γιορτινές πλην χειμωνιάτικες ημέρες.

Με τη βοήθεια των οικογενειών τους, τα παιδιά συγκέντρωσαν ζεστά ρούχα, τα οποία κρέμασαν σε εμφανή σημεία, όπως δέντρα ή κολώνες, πέριξ της πλατείας Ελευθερίας, με την υποσημείωση: Δεν με έχει χάσει κάποιος. Αν ζεις στο δρόμο και κρυώνεις, πάρε με ζεσταθείς .
Το προηγούμενο διάστημα οι μικροί μαθητές του σχολείου είχαν συγκεντρώσει είδη ρουχισμού για τους πρόσφυγες της Λέσβου, της Σάμου και της Λέρου, ενώ τώρα σειρά είχαν οι άστεγοι της πόλης του Ηρακλείου. Με αυτό τον τρόπο δρούμε. Δεν αποδρούμε από τα προβλήματα των συνανθρώπων μας , δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοσθένης Μαράκης και πρόσθεσε οι πράξεις αλληλεγγύης πρέπει να μην είναι εφήμερες. Να μην έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, μόνο την περίοδο των εορτών. Στόχος μας είναι, ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης να υλοποιούνται όλο τον χρόνο, με διάφορους αποδέκτες, πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλοβοήθεια .
Για την ιστορία, η συγκεκριμένη δράση με τα κρεμαστά ρούχα ξεκίνησε στην πόλη Χάλιφαξ του Καναδά και σκοπό είχε τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των αστέγων της πόλης.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral