Μαθητές ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα του καταναλωτή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/12/2015 - 07:14 | Author: Newsroom

Στην προσπάθειά του για συστηματική ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματά τους ως καταναλωτών, η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή”

ανταποκρίνεται άμεσα και θετικά στα αιτήματα φορέων και κοινωνικών ομάδων-σχολείων, φοιτητών, κ.ά., για ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις, που ουσιαστικό στόχο έχουν να συμβάλουν, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τα διακαιώματα τους και να τα διεκδικούν αποτελεσματικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Συνήγορος του Καταναλωτή πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του ρόλου της πολιτείας και των οργάνων της στην προστασία των καταναλωτών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν με απλουστευμένο τρόπο το έργο που επιτελεί η Αρχή και τα πλεονεκτήματα της εναλλακτικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών έναντι άλλων μορφών προστασίας, ενώ έλαβαν και εκπαιδευτικό υλικό, που ετοιμάστηκε από το Συνήγορο του Καταναλωτή, ειδικά, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.

Επίσης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή δέχτηκε στα γραφεία του 26 φοιτητές της Νομικής, μέλη του Ερευνητικού Ομίλου Φοιτητών Νομικής. Έγινε ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία προστασίας καταναλωτή και για τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού της εναλλακτικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral