Μαθητές από 313 σχολεία παρήλασαν στην Αθήνα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/03/2015 - 18:13 | Author: Newsroom

Μπαλτάς: Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και τη νέα γενιά
Συνολικά 1.878 μαθητές από τα 313 σχολεία του δήμου Αθηναίων συμμετείχαν στη φετινή μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.Υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου Αθηναίων, παρήλασαν οι μαθητές από τα 174 δημοτικά, τα 72 γυμνάσια και τα 67 λύκεια. Όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του σώματος προσκόπων και αθλητές των special Olympics.

Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ενώ στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Πάντζας.

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, ημέρα σεβασμού της μνήμης, ημέρα Ιστορίας, ημέρα για όλες τις γενιές που έκαναν την Ελλάδα να είναι ελεύθερη και δημοκρατική και ημέρα γιορτής για τη νέα γενιά, για τα παιδιά που είδαμε, για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, για όσους βοηθούν η νέα γενιά να γίνει αντάξια των προηγούμενων γενιών και καλύτερη από αυτές», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας.

«Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και τη νέα γενιά. Στα καλά σχολεία, τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια, στην προαγωγή της επιστήμης και της καινοτομίας. Γιατί μόνον έτσι δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral