Μάθημα Ιστορίας: Ποιες αλλαγές έρχονται από δημοτικό μέχρι λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/04/2017 - 18:05 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 06/04/2017 - 18:25

Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η συζήτηση σχετικά με τα του μαθήματος της , σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Μετά το Πάσχα, θα αρχίσει μία συζήτηση, με πανεπιστημιακούς και με άτομα που γνωρίζουν τα θέματα της Ιστορίας και είμαι σίγουρος ότι μόνο καλό θα φέρουν στη διδασκαλία του μαθήματος», επεσήμανε ο υπουργός.

Η συζήτηση για το τι θα περιλαμβάνει η διδασκαλία του μαθήματος, από την από την Γ’ δημοτικού ως την Α’ λυκείου, άνοιξε, ωστόσο, χθες, Τετάρτη, με την ανάρτηση του σχετικού προσχεδίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

«Το ΙΕΠ έχει αρχίσει να μελετάει το ζήτημα της διδασκαλίας της Ιστορίας και έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τις προτάσεις του, που είναι προς συζήτηση. Δεν είναι οι τελικές», είπε ο κ. Γαβρόγλου, αποφεύγοντας να πάρει θέση για τα όσα αναφέρονται στην πρόταση. «Ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ με τις προτάσεις. Είναι ένα επιστημονικό ζήτημα», τόνισε.

Εξάλλου, ο υπουργός δεν καθόρισε κάποιο χρονικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να προχωρήσουν οι όποιες αλλαγές («Η συζήτηση μπορεί να πάρει και τρία χρόνια», ανέφερε) και υπογράμμισε ότι στη συζήτηση «πρέπει να πηγαίνουμε με ανοικτό μυαλό». «Προσβλέπω ότι θα υπάρξουν εξαιρετικά αποτελέσματα», κατέληξε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral