ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τη Νομική

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2015 - 13:53 | Author: Newsroom

Oι άνδρες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το κτίριο της Νομικής το οποίο τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές…

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποφευχθεί επέμβαση της αστυνομίας μετά την μήνυση που κατέθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Τεταμένο το κλίμα στη Νομική καθώς η κατάληψη συνεχίζεται για έκτη ημέρα.

Η αστυνομική δύναμη βρίσκεται από χθες το βράδυ στο σημείο καθώς στη Νομική θα κατέληγε η πορεία των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι. Ωστόσο όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο και είδαν τα ΜΑΤ έφυγαν προς τα Εξάρχεια και ακολούθησαν τα επεισόδια που από την πρώτη στιγμή μετέδωσε το Newsit.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή μέσα στο κτίριο της Νομικής υπάρχουν περίπου 50 αντιεξουσιαστές κάποιοι από τους οποίους θέλουν να αποχωρήσουν. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να ληξει η κατάληψη δίχως να γίνει επέμβαση της αστυνομίας

Τη μήνυση για την κατάληψη της Νομικής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα στην εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικών διώξεων για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο. Επιπλέον ο εισαγγελέας ζήτησε και την παρέμβαση της αστυνομίας ώστε να αποτραπεί η τέλεση νέων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Στο μεταξύ οι φοιτητές βρίσκονται σε απόγνωση καθώς χάνουν τα μαθήματά τους. Οπως δήλωσε στο Newsit εκπρόσωπος του Συλλογου Φοιτητών από το Οικονομικό της Νομικής “θέλω να τονίσω οτι τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση μετους φοιτητές. Μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στη Νομική και δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα”.

Loading...
  • europalso

    ideascentral