Λοβέρδος: Η εκπαίδευση χρειάζεται μόνιμους διορισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/11/2014 - 15:45 | Author: Newsroom

Στην ανάγκη για μόνιμους διορισμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς και στην έξοδο της εκπαίδευσης από το 1 προς 10.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «η Κυβέρνηση πήρε μια απόφαση να ζητήσει να βγούμε από το 1 προς 10 για την εκπαίδευση, γιατί, του χρόνου, σχολεία, όπως άνοιξαν φέτος, δεν θα ανοίξουν. Και μάγος να είσαι, δεν θα τα ανοίξεις, όσο αποτελεσματικός κι αν είσαι και όσο κι αν κοπιάζεις».

Όσον αφορά το χρονικό ορίζοντα κατά τον οποίο αναμένονται νεότερα για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι θα το γνωρίζουμε τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και τις επόμενες μέρες, ενώ, μεταξύ των άλλων, είπε: «Κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί η ενέργεια. Υπολογίσαμε την περασμένη εβδομάδα, μετά πήγαμε αυτή την εβδομάδα, γιατί η επίλυση του προβλήματος σχετίζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνηγορήσει στην έξοδο από το 1 προς 10, το υπουργείο θα ζητήσει 10.000 θέσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 5.000 για την ειδική αγωγή.

Ο αριθμός των 15.000 θέσεων δεν είναι δεδομένος, όπως εξάγεται από τα λεγόμενα του υπουργού.

«Δεν ξέρω πόσες θέσεις τελικά θα μας δώσει η Κυβέρνηση, αλλά αυτός ο αριθμός είναι αναγκαίος. Πείτε τώρα εσείς ότι καταλήγουμε κάπου στις οκτώ χιλιάδες ή στις εννέα χιλιάδες», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Στην περίπτωση διορισμών, προτεραιότητα θα έχουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 που ακόμα δεν έχουν διοριστεί υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ είπε: «Επίσης, θα δούμε τον κατάλογο, τον ενιαίο πίνακα από τον οποίον αντλείται το 40%, γιατί το 60% αντλείται από τον πίνακα τον επιτυχόντων. Αφού κλείσουμε μ’ αυτό, πάμε μετά στις προκηρύξεις».

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral